Sydney och Carla 26/3-15

Igår var det torsdag och alltså dags för Sydneys ridlektion! Hon fick Carla, vilket hon såklart var väldigt nöjd med. Carla är ju hennes favorit på ridskolan! En väldigt söt och charmig ponny tycker jag med. 
 
Sydney borstade Carla, som hade varit ute i regnet och alltså var rätt blöt. Benen gick inte att få rena, jag försökte också, men jaja, de var inte sandiga längre i alla fall, bara gråbruna istället för vita. Carla var rätt snäll, det var bara när Syd skulle kratsa bakhovarna som hon blev lite joxig, backade in i spiltväggen bakom, typ. Men då höll jag i ponnyn så Syd kunde kratsa. 
 
Lektionen då... De hade vikarie, då deras nya fröken hade semester eller något. Vikarien kände inte ponnyerna, vilket oroade mig lite, en del kan ju vara lite busiga... Men det gick bra. Syd hamnade i täten, vände snett igenom, rätt upp och liknande. Själva övningen var rätt kul, instruktören la ut två bommar bredvid varandra. Det första ekipaget skulle rida över den till vänster, det andra över den till höger... vartannat ekipage över respektive bom, alltså. Sedan skulle de styra in på sin tidigare plats i ledet. De behövde alltså ha koll på tempot samtidigt som de fick jobba på att få ponnyn att inte följa efter den som travade framför. Det gick riktigt bra, dock några som glömde anpassa tempot så efter bommen fick de det lite jobbigt med att komma tillbaka till sin plats i ledet. 
 
Sedan red de över några andra bommar, dock på led då. Lätt sits över bommarna, såklart. 
 
Roligast för oss på läktaren var nog slutet, då fick ungarna släppa stigbyglarna och försöka stå i lätt sits... de hade högst varierande stil, måste jag säga. Syd var duktig, hon höll stilen rätt bra, men hon orkade inte hålla den superlänge utan fick sätta sig i sadeln och börja om några gånger. Men ja, hon försökte i alla fall. Någon annan satte sig på framvalvet för att slippa anstränga sig, någon hade fötterna bak i flankerna på ponnyn och så vidare. Men ja, det är inte lätt att stå i lätt sits utan stigbyglar!
 
 
 
Sydney och Carla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.