Privatlektion 19/3-15

 
Vi jobbade med formen, Brilliant har ju lite koncentrationssvårigheter och jag blir lätt lite för feg för att våga ta i honom, när han känns bra blir jag lite passiv av rädsla för att förstöra. Jag fick en massa tips och råd och oerhört mycket beröm under lektionen, vilket kändes roligt såklart. Vi red mycket på volten, både för att komma nära instruktören och för att det är bra för både Brilliant och mig. Vi började jobba i skritt och sedan i trav. Så fort Brilliant ville gå ur formen skulle jag tvära eller ställa utåt, det fungerade riktigt bra och ja, jag tyckte det kändes bra, även om han gick ur formen emellanåt, såklart. Rom byggdes inte på en dag och så vidare... När klockan närmade sig 16:00 och slut på lektionen tänkte jag att "jaja, vi hann väl inte med något galopparbete..." men se det gjorde vi visst det! Vi fick göra samma sak i galopp också, i båda varven, och oj, vad Brilliant blev fin! Och vilken härlig galopp! Det var så skönt att verkligen få plats! Jag ställde utåt och inåt om vartannat, Brille tog det väldigt bra och arbetade på rejält. 
 
Efter galoppen travade vi på volten, men vände igenom den i varje varv så ja, det blev typ ett halvt varv på volten varje gång. Brilliant var mjuk som smör och vände på en femöring och ja, det kändes helt enkelt väldigt bra. 
 
Efteråt fick jag svampa av Brilliant, han var rejält svettig, precis som jag själv. Men oj, så nöjd jag var och han verkade också rätt nöjd, han var riktigt kelig när jag gjorde i ordning honom efteråt! Eller ja, det första han gjorde när vi kom in i boxen var att kissa så det stänkte, jag var tvungen att hoppa undan, det var ju kanske inte så gosigt... men sedan!
 
Det var således ett mycket bra köp, den där privatlektionen, det var roligt att ha instruktörens ögon på sig hela tiden, jag lärde mig mer på denna lektion än vad jag gör på typ tio vanliga... då är vi ju också tio ekipage som samsas om utrymmet och instruktören... Och det var så himla skönt att kunna få plats, inte behöva ta hänsyn till att någon som inte vill galoppera eller får sin häst att fatta galopp skrittar eller travar på spåret och hamnar i vägen, ingen som trängde sig ut på spåret mitt framför en så man måste tvärstanna sin häst, fast det egentligen är man själv som har företräde, ingen som styrde in sin häst i röven på min för att de inte kunde få stopp och så vidare... Och skönt att kunna galoppera på i ett bra tempo utan att behöva vara beredd på att parera någon annans aktiviteter, nu behövde jag bara tänka på mig själv och Brilliant. Det var verkligen härligt!
 
 
 
Gammal bild på finaste Brilliant!
 
 
Brilliant i en lite annorlunda vinkel innan vår privatlektion

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.