28/3-15 Sheena är stor!

Igår blev Sheena stor! Eller ja, det var ju inte så att hon växte en halvmeter över natten eller så... men hon började juniorgrup på ridskolan! Så nu är åren med knattegruppen över, nu kommer hon kunna utvecklas på ett annat sätt inom ridningen. Det känns roligt tycker jag. 
 
Sheena kommer ha samma instruktör som Sydney, i alla fall nu i början. Vi får se hur det blir till hösten, de som jobbar helg får ju bara jobba ett år så just lördagsgrupperna byter instruktör varje år. Jag hoppas dock att det inte blir så nu, då denna instruktör nyss börjat, hon vikarierar för en ordinarie som nu är hemma och väntar på att kläcka ur sig en liten bebis!
 
Igår hade de dock vikarie, vilket var helt okej. En ung, glad tjej som började med att kolla om alla var där, gav lite information till barnen och föräldrarna och sedan tog med barnen och de föräldrar som ville på en rundvandring. Jonas och jag lät Sheena gå själv med instruktören och de andra, vilket fungerade bra. Jag ägnade mig åt att borsta Kaffe under tiden, Jonas höll mig sällskap och upptäckte vilken oerhört social häst Kaffe är. Mysigt!
 
Efter ett tag kom den nya juniorgruppen knatande i stallgången, de fick kolla hur man borstar ponnyerna och så. Några fick prova. Sheena ville inte men det gjorde inget, hon har ju borstat måååånga gånger så hon vet hur man gör. Bättre då att de som inte testat innan fick öva. 
 
När lektionen var slut ville Sheena gosa med Madicken, vilket hon såkklart fick. Hon borstade henne och kratsade hovarna. Sedan kom en instruktör och sa att Madicken skulle gå med i dagens sista knattegrupp. Tydligen har de i eftermiddagsknatten haft lite andra rutiner än vi haft i morgonknatten. Vi har ju alltid gjort i ordning ponnyerna själva, ja, ihop med ungarna, såklart... men på eftermiddagen har ponnyerna varit färdigfixade när ungarna kommer. Jag tycker ju det är lite knasigt, jag menar, att borsta, pyssla, sadla, tränsa och så, det gör ju att barnet får lära känna ponnyn bättre. Samtidigt som de lär sig saker, såklart. Föräldrarna lär sig ju också hantera ponnyn bättre än när de bara slänger upp sitt barn på ponnyns rygg och leder iväg med ekipaget. Så ja, jag tycker morgonknattens koncept är bra mycket bättre, måste jag säga. 
 
Men i alla fall, Sjag frågade Sheena om hon ville göra i ordning Madicken helt och det ville hon. Så vi borstade lite till, sedan sadlade vi och Sheena satte på benskydden. Tränsade gjorde vi också. Sedan var det dags att gå in i manegen... då hade det ännu inte kommit något barn som skulle ha Madicken, så jag förberedde Sheena på att vi kanske måste ta av grejerna igen. Men precis då kom det ett litet barn och hennes förälder, de skulle ha Madicken. Så de tog över, bara för dem att gå raka vägen in i manegen, kasta upp barnet och börja rida. Utan att ha haft minsta möjlighet att kolla vilket humör Madicken var på, utan att ha hunnit mysa med henne innan, utan att ha kollat att hon var ordentligt borstad och så vidare... Ja, ni märker ju att jag är negativ till konceptet. Men men, det är inte jag som bestämmer, men jag har ändå rätt att ha en åsikt. Och det är ju säkert så att det fungerar bra för dem, även om jag tycker det är knasigt. 
 
 
 
Sheena kratsar Madickens bakhov!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.