23/3-15

Igår var det dags för ridning igen. Jag fick rida Lirikka, en häst som jag aldrig tidigare ridit. Hon var väldigt snäll och rar i boxen, gjorde inte mycket väsen av sig. När jag satt upp fick jag känslan av att hon liksom var rädd för att jag skulle ta i henne. Instruktören sa att Lirikka är rätt introvert av sig, i jämförelse med Brilliant som är extrovert. Och ja, det stämde. Lirikka ville inte ta stöd på bettet, tog jag i henne knäckte hon av och liksom försvann från handen. Samtidigt ville hon inte riktigt ta skänkeln utan låtsades inte märka mig. Jag fick dock beröm för att jag fick henne så avslappnad, hon brukar kunna stressa upp sig en del. Efter många om och men fick jag åtminstone en aning stöd, då blev jag rädd att förlora det och blev passiv... Det är inte lätt när det är svårt!
 
Övningen gick ut på att vända genom volterna, ställa, rakrikta, ställa om... Först några gånger i skritt, sedan trav en längre stund. Det gick okej, trots att vi hade baklängestravaren på vår volt. Vi varvade det ekipaget några gånger... Lirikka tog lite stöd på bettet av och till och vi hittade lite form, men så fort jag var tvungen att hålla in henne så kändes hon som hon tänkte "Ooooh nej, ta inte i mig, jag kan gå sönder..." Och jag var ju tvungen att hålla in ibland när det gick långsamt framför oss. 
 
Galoppen blev dock riktigt okej, en stadig, fin galopp där vi också hittade formen lite bättre. Jag tror Lirikka behöver få lite mer fart, få känna att det är kul att dra på lite, då blir det lättare att komma till arbete. Tyvärr är ju det svårt när man rider lektion ihop med en massa andra... 
 
När vi skrittade av pratade jag med instruktören, sa som jag kände, att Lirikka var en snäll häst men att jag nog föredrar hästar med lite mer personlighet... och att de gärna får ha lite mer tryck. Jag sa att jag gillar Brilliant och att jag gärna skulle testa Long Island igen. Då skrattade instruktören och sa "du gillar hästar som är lite knepiga i humöret, du!"  Och ja, så är det nog till viss del. Instruktören tyckte det var kul att höra, att jag gillar sådant, så vi får se vad det blir för häst nästa vecka. 
 
 
 
Lilla Lirikka

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.