Sydneys ridning 8/1-15

I torsdags var det dags för Sydneys första lektion för terminen. Hon fick rida fina lilla Madicken, stallets absolut sötaste lilla ponny! För tillfället är Madicken en lurvig liten boll, så mjuk och go. Det gick bra för Syd att göra i ordning henne, även om hon som vanligt inte nådde upp att sadla. Men det kan nog rätt snart funka, känns det som. 
 
Under lektionen övade de på volt tillbaka i skritt och trav, det gick riktigt bra, Syd fick till fina vägar även om det blev en lite för liten volt tillbaka ibland. Men det blev det för de allra flesta, många rider snåla vägar av rädsla för att hålla ut för mycket, och då smittar det av sig på de andra som gör samma sak för att få plats. Och ja, någon fick inte sin ponny att svänga utan vände över ridbanan istället. Inte alltid helt lätt med djur som har så mycket egen vilja!
 
När de red på fyrkantsspåret råkade Madicken, på grund av att hon inte är så snabb, hamna först. Något hon verkligen inte uppskattar, så hon började backa... höll på att backa rakt in i de andra... Syd kämpade på och efter en del om och men fick hon Madicken att gå fram. Goldie, ridläraren, sa åt Syd att ta tyglarna i ena handen och peta på med spöet med andra, och att våga ta i. Syd gjorde det och ja, Madicken studsade framåt. Jag tänkte att det kändes kanske lite läskigt så jag frågade Syd efteråt, hon svarade "nä... jag funderade mest på vad sjutton hon höll på med!" Min tuffa unge! Jag är så glad att hon är så pass tuff som hon är, livet blir både lättare och roligare om man vågar lite mer! 
 
 
Madicken tyckte inte om när Syd borstade bort smuts under hennes lilla mage!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.