5/1-15

I måndags var det terminens första lektion för måndagsgrupperna, alltså också för min grupp. Jag fick Brilliant igen, trivs med den store hästen! Han är lustig på sitt eget vis, men ja, jag trivs bra med hans egenheter. Visst, han kan inte skritta ordentligt efter vi har galopperat, han taktar istället, men det är något vi får jobba med. Överlag har det blivit bättre tycker jag, men i måndags var just den biten inte vår starkaste sida... Kan bero på att vi båda kände oss pigga och glada och gärna hade galopperat på mycket mer än vi fick göra, haha!
 
I alla fall, temat för lektionen var överstrykningar. Det har kommit in i några dressyrprogram så ja, det är något som vår grupp, som är en dressyrgrupp, kan behöva öva på. Överstrykning innebär att man kontrollerar om hästen bär sig själv, man för fram händerna så att hästen får en rejäl eftergift, så håller man händerna så ett par hästlängder innan man tar tillbaka händerna till utgångsläget. Hästen ska, om hen arbetar korrekt, fortsätta i samma form med samma takt och tempo. 
Nu är detta en väldigt enkel förklaring av vad det hela är och det finns säkert många som skulle vilja lägga till en massa, men ja, jag är inte ute efter annat än att ge en enkel förklaring. 
 
Vi kan ju säga som så, att Brilliant var piggelin i måndags och tyckte att det var kul att försöka tjuvöka tempot i överstrykningarna, dock behöll han formen rätt bra. Men det är helt klart något vi behöver öva mer på. Han tyckte inte heller att skänkelvikningar var sådär superkul, men våra tagna bakdelar och bogar in blev helt okej, det var mer vår grej just i måndags. Det är ju så, att både för hästen och människan, kan vissa rörelser kännas lättare/roligare än andra vid olika tillfällen, inget konstigt med det. Och hur det än är, det är alltid roligt att öva på att lösa saker även när det är någon av oss som har lite extra svårt för det. Tagen bakdel har ju varit min svåra grej tidigare, nu har jag äntligen fått koll på det! Hyfsat iaf... 
 
 
 
Brilliant visade sig från sin vackraste sida när jag tog fram kameran!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.