26/1-15

Ojdå, kom precis på att jag glömt skriva om måndagens lektion... Så jag gör det nu istället. 
 
Brilliant var lite grinig i boxen, ville inte att jag skulle ta av täcket... ett täcke som för övrigt bestod av med hål än täcke! Han surade lite medan jag borstade men när jag plockade fram min supermjuka borsta och gnuggade honom i pannan blev han glad och gosig istället. Stod och njöt så öronen hängde åt varsitt håll och ögonen gick i kors, haha!
 
Lektionen då... Brilliant var piggelin, hann ville inte stå still när jag skulle sitta upp och när jag väl kravlat mig upp så började han takta direkt. Men han lugnade sig efter bara en liten stund. Vi kom till arbete rätt fort, han trampade på bra med spetsade öron och kändes finfin. Uppvärmning i skritt och trav på volt och fyrkant, efter ett tag gjorde vi hörnpasseringar i 90grader för ytterhjälperna. Sedan skulle vi rida på hörnlinjerna, sätta lite extra tryck i hästarna när vi red in på dem och samtidigt behålla formen. Det gick okej, visst finns det saker att jobba på, som att Brilliant inte behöver ha så himla bråttom hela tiden och att jag måste våga ta i honom lite mer. 
 
Efter ett tag fick vi lägga in galopp där vi kände att vi hade plats för det. Min första galoppfattning gjorde jag när vi svängt in på hörnlinjen och jäklar, vad Brilliant satte fart! Hästrumpan framför kom emot oss alldeles fort så jag fick svänga undan, fick inte stopp på honom i tid! Men ja, sedan blev det bättre. Jag personligen tycker Brilliant funkar bäst om vi fått galoppera igång ett tag innan, inte bara köra 2-5 galoppsprång och sakta av direkt. Nej, dete var bättre veckan innan när vi fick galoppera på ett tag, då blev han så fin, så fin samtidigt som galoppern blev lugn och harmonisk samtidigt som den var väldigt, väldigt fin. Nu denna vecka blev han stressad och ville få galoppera på så han drog iväg lite extra. Men jaja, det är sånt som händer. Jag får försöka ha ännu bättre koll på honom nästa gång. Han blir ju inte svår att ta tillbaka egentligen, det är bara det att det går så fort och han täcker så mycket mark så man inte alltid hinner när hästen framför är långsam. Men men, det är bara att fortsätta öva! 
 
 
Brilliant
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.