19/1-15

Förra veckan blev det ingen ridning för mig, roade mig med att ligga hemma och spy istället. Hade helt klart föredragit att rida. 
 
Nåväl, igår var det måndag och dags för veckans höjdpunkt... Jag fick Brilliant, vilket jag som vanligt kände mig nöjd med. Vi har hittat varandra så pass att han nu till och med börjat gosa och skoja med mig, vilket jag tycker är roligt. Med skoja menar jag till exempel när jag kratsar hans framhovar, då kan han buffa mig med mulen i baken. Kollar jag på honom så ser han så oskyldig ut, men när jag fortsätter kratsa så buffas han igen. Och gosa, ja... han har börjat lägga sitt stora huvud mot min kind och mysa, jag får klia honom och han tycker det är mysigt. Jag med, för den delen. 
 
Ridlektionen då... Vi var bara sju stycken då tre hade avbokat. Skönt med mer plats tyckte jag. Vi värmde upp som vanligt, skritt trav på volt och fyrkant, Brilliant kändes pigg och glad. Sedan fick vi galoppera på volterna. Vi var fyra på vår volt, så det var lite mer plats än vanligt. Och som vi galopperade! Vi fick till en riktigt bra fattning, sedan galopperade vi på... det kändes som vi galopperade i typ 20 varv eller något. Första varven fick han komma igång, sträcka på sig och bara vara. Sedan började vi jobba, det gick att korta och länga galoppen, öka och samla... han var så himla samarbetsvillig och ja, det kändes verkligen toppen! Något som förvånade mig var att vi inte behövde bryta av till trav en enda gång, det tror jag aldrig hänt förr i vår grupp. Det brukar oftast bero på att någon som får ett avbrott i galoppen stannar kvar på spåret, samlar sin häst och fattar ny galopp, och är man då ett gäng på volten så blir det lätt så att man måste bryta av om man kommer bakom. Men igår red alla som fick avbrott in från spåret, fattade ny galopp innanför och galopperade sedan ut på spåret där plats fanns. Precis som det ska vara när man är så pass många!
 
I vänster galopp gick det väl inte riktigt lika bra, Brilliant tenderar att vika halsen i det varvet, så vi jobbade mycket med det. Det arbetet gick rätt bra men när vi skulle sakta av så hade vi glömt hur man bromsar och tog ett varv extra i galopp. Jaja, det var kul att galoppera lite extra i alla fall, att hinna jobba lite mer i galoppen och inte bara oroa sig för att någon annan ska tränga ut en i väggen eller plötsligt bryta av till så kort trav att vi skulle kunna skritta om dem precis framför oss!
 
Efter galoppern roade vi oss med att lägga volter i varje hörn, volterna skulle vara max fyra meter i diameter. Brilliant och jag visade oss vara rätt duktiga på det, vi gjorde runda, fina volter med bra takt och tempo och i en bra form. I slutet gjorde vi några volter med ca två meter i diameter, också det fungerade bra. Vi lyckades med alla minivolter utan att välta, det är fan bra, alltså! Han är ju en stor häst, långa ben som vi måste hålla koll på samt en högerbog som gärna smiter iväg lite om man inte har koll. 
 
Det var en rolig lektion och jag tror Brilliant också tyckte det var rätt kul!
 
 
 
Fina Brilliant

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.