Sheena och Hillary, 31/1-15

Ja, igår var det Sheenas tur att rida. Hon fick Hillary, en stor häst. Hon blev lite ledsen, då hon gärna vill få prova rida Kurre, stallets minsta häst. Hon har ridit på ridskolan i två år men aldrig fått rida honom. Men hoppas hon får honom nästa gång hon ska byta häst i alla fall!
 
Hillary var snäll att göra i ordning, dock rätt kittlig på magen och hon hatade verkligen sadeln. Men det gick okej ändå, jag gör ju det mesta sådant eftersom Sheena är så liten så hon inte når. Plus att Sheena just nu är lite skraj för brötiga hästar, hon har haft Foxy en del och den ponnyn är inte så jättekul att göra i ordning. 
 
Lektionen då, den gick bra. Ungarna fick göra morgongymnastik, sträcka upp händerna högt i luften, böja sig och nudda tårna och så vidare. Hillary blev inte överförtjust när Sheena nuddade tårna, hon kanske kom åt magen lite, och studsade till. Men det gick bra i alla fall. 
 
Sedan skulle ungarna vända rätt upp från A till C, varannat ekipage skulle sedan gå till höger och varannat till vänster. Då sa instruktören att Sheena kunde få rida lite mer själv, att jag skule gå en bit ifrån. Det gick hyfsat, Hillary är en snäll häst. Dock ville hon gärna följa efter mig till en början, så Sheena fick korta tyglarna och se till att hålla ordentligt i dem, något hon behöver öva på. Det gick i alla fall rätt bra. Sedan fick de trava på långsidorna, då fick jag hålla i igen. Sheena tyckte att hon skulle få galoppera och sa åt Hillary det, men både jag och instruktören sa ifrån. Hon är rätt tuff, min Sheena, men hon har svårt att inse sina begränsningar. 
 
På det hela taget en bra lektion, trots att hon blev lite ledsen för att hon inte fick önskeponnyn. 
 
 
 
Sheena och Hillary

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.