Mini pay & jump

Så var det då dags för terminens andra pay & jump i miniatyr. Sydney hade anmält sig så hon och jag åkte till stallet. De fick börja med att betala och få lite allmän information. Sedan skulle det byggas bana... Jag hjälpte till med att lägga ned bommar som ungarna sedan fick hämta och placera där de skulle vara. Sedan samlades alla barn runt en av instruktörerna som berättade hur man går banan och sedan rider den.
 
 
 
Samling
 
 
 
Sedan gick de banan ihop med instruktören, hon berättade om hur de skulle ta ut svängar och så vidare. Efter det fick de gå banan själva, utan att prata... dock var det några som babblade massor ändå, så instruktören fick säga åt dem. 
 
 
 
 Spännande att gå banan
 
 
 
Efter det fick ungarna göra i ordning den ponny de skulle rida, Syd skulle ha söta lilla Madicken så hon borstade och grejade. Madicken var snäll, hon fick stå och äta hö medan Syd grejade med henne. Alla ponnyer utom Madicken skulle ridas av två barn, ja, en unge i taget alltså... så de var två som pysslade med varje ponny utom Syd som var ensam med Madicken. Det som är positivt med att vara ensam om en ponny är ju att man får göra allt det mysiga själv, det negativa är att man inte har någon som hjälper en om man behöver. Nu var ju jag med och hjälpte Syd, såklart. Men hon behöver inte så mycket hjälp numer.  
 
 
 
Madicken mumsar hö och njuter av att Sydney pysslar med henne
 
 
 
Sedan var det dags att leda in Madicken i manegen för att värma upp... Syd kom upp och hade väl lite fjärilar i magen... förra gången ramlade hon av Madicken på framridningen... Jag gick upp på läktaren och kollade på. Det hela gick bra, de red som en liten lektion. Skritt och trav. Madicken började fjanta sig och backa vid ett tillfälle men Syd skänklade på och petade till med spöt, så hon skärpte till sig. Sedan fick syd rida först över bommarna, något som hon såg stolt ut över att få göra! Instruktören som höll i uppvärmningen känner ju inte Syd, har bara sett henne rida på miniatyrjumperna och Madicken är ju inte den som gillar att vara först... Men allt gick bra!
 
 
 
 Sydney och söta Madicken ska värma upp
 
 
Sedan skulle de in på banan, Syd och en annan tjej. Den andra tjejen skulle rida först, det gick bra. Sedan var det Sydneys tur. Det gick också bra, även om hon råkade svänga höger när hon skulle vänster en gång. Men men, det räknades ändå som en felfri ritt! 
 
När de var klara fick de rida tillbaka till uppvärmningsmanegen och skritta runt medan de andra red banan i tur och ordning, sedan var det avsittning och rosettutdelning! Syd var mäkta stolt! Vi tog in Madicken och Syd pysslade om henne ordentligt, självklart fotade vi med rosetten också! 
 
 
 
Nöjda och glada efter en fin runda!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.