6/4-15 Jag och Brilliant

När jag kom till stallet blev jag superglad, det stod att jag skulle ha Brilliant! Sedan visade det sig att han också denna vecka stod uppskriven på fyra lektioner i rad, inte okej såklart. Tjejen som skulle ha honom i gruppen innan min tyckte att det kändes lite sådär att rida Brilliant, han är en stor häst och hon är rätt liten... Vi hittade ingn instruktör så vi kände oss tvungna att störa en av de som hade lektion. Hon tog inte illa upp, som tur var, utan ringde till instruktören som hade rast så att hon fick ordna det. Vi gick tillbaka till luckan och fick det hela löst, jag fick behålla Brilliant och den andra tjejen fick en annan häst. Vi var nöjda båda två! 
 
Brilliant var rätt sur att göra i ordning, ville inte bli borstad eller sadlad. Jag skulle tro att han har lite kli i pälsen, det är ju fällningstider och allt... Han sparkade rätt rejält i väggen både när jag borstade och sadlade... men men, så kan det vara. Han gör ju inget mer än att sparka på väggen så... 
 
Lektionen var trevlig, Brille tjurade ihop lite av och till under uppvärmningen, gjorde några kosparkar så de som red bakom fick vara noga med avståndet. Det ska man ju alltid vara men alla är ju inte det... Det var många som hade sålt sina lektioner eftersom det var påsk. Sådant är på gott och ont, vissa är ju ännu sämre än gruppens ordinarie medlemmar på att rida in och ur volterna där man ska, att hålla sig på volten utan att glida ut på spåret och så vidare... men i vissa fall är det väldigt positivt, det var ingen som red baklänges, till exempel. 
 
Vi galopperade en del på volterna, skulle hålla oss minst en meter innanför spåret. Brilliant och jag var rätt duktiga på det, vi kunde galoppera på en rätt liten volt utan att välta och utan att komma nära ekipaget framför, han var verkligen på humör för att jobba när vi väl värmt upp!
 
Själva övningen var rolig, vi skulle rida päronformade serpentingbågar. Först bara rida vägen en gång i skritt för att se att alla fattat hur vi skulle göra. Det gick bra. Sedan skulle vi, fortfarande i skritt, rida skänkelvikning i bågarna. Det gick också riktigt bra. Efter det två omgångar med tagen bakdel i bågarna, det var ltie svårare för mig och Brilliant, han vill gärna missuppfatta hjälperna för galoppfattningar just när det gäller tagen bakdel, men andra vändan gick det riktigt okej. Sedan skulle vi trava igenom övningen, då sa instruktören att hon inte förväntade sig att vi skulle rida några skänkelvikningar eller så, men hon sa heller inte att vi inte fick... så jag red skänkelvikning i bågarna och det gick riktigt, riktigt bra. Brilliant kunde trava en riktigt fin trav som jag kunde sitta ned ordentligt i. Skönt!
 
När vi skrittade av fick vi en del beröm men också en del kritik, han blir lätt hastig i takten, Brilliant, vilket jag vet om. Nu sa instruktören att hon vill att jag ska bli ännu snabbare att rätta till det, så det ska jag köra på nästa gång!
 
 
 
Brilliant nosar efter några höstrån

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.