13/4-15 Jag och Brilliant

I måndags red jag återigen fina Brilliant. Tyvärr gick han lektionen innan också, så jag fick inte göra i ordning honom. Det är på gott och ont, det där. Jag gillar ju att pyssla med hästen innan ridning men samtidigt så är han ju ordentligt uppvärmd om han går lektionen innan. Han är en stor häst så det tar lite tid för hans muskler att bli varma. Det tråkiga är ju att också Kaffe går lektionen innan min, så jag kan inte pyssla med honom heller då. 
 
Nåväl, jag tog över en Brilliant som var väldigt pigg och glad, vi kom till ridning rätt fort och ja, det funkade bra. Jag jobbade hårt med att sitta ned i traven, det är ju inte det lättaste, han rör sig mycket, den hästen... Efter galopp är det rejält svårt, men med tanke på att jag ska rida LC:1 på söndag så är det ju bara att köra... 
 
Lektionen gick bra, vi fick en hel del beröm. Jag jobbade mycket med att lugna takten, Brilliant vill ju gärna öka den och det är ju inte så bra. Övningen var densamma som veckan innan, päronserpentiner. Det gick bra överlag tycker jag faktiskt. Visst, han stressade iväg lite i slutet av serpentinterna men jag jobbade med att få tillbaka honom. Det gick hyfsat. 
 
Galoppen var väldigt trevlig, särskilt vänster, vilken är den vi brukar ha svårast med. Han brukar vika halsen och joxa på, men i måndags fick vi till den riktigt bra. Höger gick lite sämre, men så är det ju, allt kan inte alltid gå lika bra. 
 
Formen höll vi överlag rätt bra, ibland i traven ville han inte jobba utan gick ur formen men det var bara att fortsätta jobba. Det enda som knasade rejält var i en av övningarna, vi vände in på medellinjen från A för att skänkelvika oss ut till spåret på förlängda hörnlinjen. Brilliant tyckte det var alldeles onödigt att svänga in på medellinjen, han ville fortsätta framåt och när han inte fick det sparkade han rejält in i plastväggen... den fick en rejäl sving och buktade in i den andra manegen. Tur ingen var direkt på andra sidan väggen, sparken var så rejäl att väggen flaxade till ordentligt trots att den hänger dubbelt med en luftspalt mellan. Samma sak hände på en långsida sedan, när jag ville ta tillbaka honom för att vi inte skulle komma för nära ekipaget framför, Brilliant sparkade och väggen flaxade. Men det gick bra då också. 
 
På söndag är det dags för pay & ride... jag ska rida Brilliant och jag måste säga att jag är hiskeligt nervös. Framridningen oroar mig, jag blir lätt för passiv när det blir rörigt, och med tanke på att det kommer vara privatekipage och så också, så är jag övertygad om att det kommer bli just rörigt. Blä. Men men, jag hoppas på en okej runda i alla fall, sedan får vi se vad procenten landar på.
 
 
 
Brilliant vill alltid in i boxen efter lektionen, där väntar hö...
och han kissar alltid så fort vi kommer in!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.