11/4-15 Sheenas tredje teorilektion

Igår åkte Sheena och jag spårvagn till stallet, första gången vi gjorde det till Sheenas nya grupp. Det var ju rätt spännande tyckte Sheena, men jag tänkte för mig själv att det snart är rutin och att hon lär tycka det är rätt tråkigt med spårvagnsresan...
 
 
 
Väntar på spårvagnen...
 
 
När vi kom fram var det dags för Sheenas tredje lektion i den nya gruppen. Också denna gång var det teori. Ungarna parades ihop två och två, Sheena blev i par med sin nya stallbästis, Lilly. De fick Carla som sin ponny för lektionen. Uppgiften var att göra Carla klar för lektion. Sheena vände henne och sedan borstade ungarna varsin sida. Kratsade hovar gjorde de också, även om jag fick vara med och hjälpa till lite med bakhovarna, Carla är ju en sådan som vevar rätt bra med dem och ungarna är små... Det gick bra i alla fall. 
 
När Carla var ren och fin var det dags att sätta på utrustningen. Sheena och Lilly tog varsitt benskydd, de fick på dem helt rätt. Sedan var det dags för sadel... Den är ju rätt stor, Carla är hög och ungarna små... så de nådde ju inte. Jag bad instruktören ta över då, jag känner att jag är kass på att undervisa små barn hur de ska sadla, bättre då att instruktören gör det. Så hon löste det och även tränsningen. Sheena och Lilly gjorde det de kunde och det funkade bra. De var duktiga och de hade roligt ihop! Jag är glad att Sheena har fått en stallkompis! 
 
 
 
Sheena och Lilly fixar med söta Carla
 
 
När lektionen var slut pysslade jag med finaste Kaffehästen, han är verkligen härlig! Så social och snälll! Och som han älskar att bli borstad i ansiktet, han bara njuter! Verkligen en toppenhäst, helt klart!
 
Efter jag var klar med dagens Kaffe-pyssel så bytte Sheena och jag om och gick till spårvagnen för att åka hem. Vi stannade till vid Frölunda torg och köpte varsin glass på Pressbyrån, de har ju halva priset på alla GB-glassar nu så vi tyckte det var lika bra att passa på. Särskilt som jag har den där braiga appen på min fån också, där man stämplar alla glassar man köper och så får man den sjätte gratis. Igår betalade jag, tack var halva priset och appen, sex kronor för två glassar. Bra pris tycker jag allt!
 
 
 
Glass är gott!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.