Rättegång

Idag har jag hängt i tingsrätten mest hela dagen, en av uppgifterna vi har på kursen går nämligen ut på att vara med på en rättegång, föra anteckningar på vad som händer och sedan applicera de teorier vi finner mest relevant på just det fallet. 
 
Det var väldigt intressant, det mål jag tittade på, det var en man som hade tagit ett återfall och, under påverkan, begått en hel del olika brott. Några exempel var grov stöld, olovlig körning, brott mot knivlagen... Ja, det var många fler saker han gjort... 
 
Jag hoppas han klarar upp sitt liv, han hade ändå varit nykter under en relativt lång tid innan och enligt frivården så finns det ett gediget stöd runt omkring honom. Och, icke att förglömma, han verkade motiverad själv. När han talade om sina barn kändes det att det kom från hjärtat. När han talade om brotten kändes det som han höll avstånd, men när barnen kom på tal... Ja, jag hoppas han får ordning på sitt liv och att barnen får tillbaka sin pappa. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.