24/11-14

Idag var det dags för veckans ridlektion! Red återigen fine Brilliant. Jag börjar verkligen gilla honom mer och mer, han är en rolig häst att rida och vi kommer bättre och bättre överens hela tiden. 
 
Idag värmde vi upp som vanligt, skritt på lång tygel, korta tygeln, volt och fyrkant i båda varv, sedan trav på volt och fyrkant i båda varven. Där blev jag trängd en gång, jag var på spåret och hade företräde, ett annat ekipage var på volten och skulle alltså lämna företräde för oss. Men det gjorde de inte vilket ledde till att vi fick tvärbromsa, Brilliant blev inte glad, inte jag heller, jag tycker inte om att rycka en häst i munnen. 
 
Jag vet att det ibland är svårt att komma ut på spåret om man är på volten, men man kan ta ett varv extra. Ibland flera varv extra. Och då rida tempoväxlingar för att hitta ett bra läge att komma ut på spåret igen. Men jaja, nu blev det fel, det var inte roligt men så blir det ibland. 
 
Efter en stund skulle vi galoppera, i första fattningen blev Brilliant arg, tror att någon bakom kom för nära så han tvärstannade, körde upp huvudet och surade som han kan göra, men det gick över fort. Sedan fick vi riktigt bra galopp, på vår volt var det nog vi som galopperade stadigast. Dock blev vi trängda också här, ett ekipage fick lite problem och hamnade i mitten av volten, sedan skulle de rida ut efter hästen som var framför mig och Brilliant, vi hade lite lucka. Jag kortade galoppen för att lämna ännu lite större lucka åt dem, då hästen som skulle ut på spåret har stort steg men är väldigt långsam. Dock fick de inte galopp utan travade och kom väldigt nära oss, inte kul eftersom Brilliant kan sura till rejält mot andra hästar. Men det gick bra. 
 
Nåja, vi pustade ut lite efter en fin galopp, sedan började vi kvällens övning. Vi skulle rida fortsätta med förra veckans  90°-hörn, vi kortade av båda långsidorna och vände för ytterhjälperna. Mitt på varje långsida hade instuktören lagt ut bommar, en in mot mitten, en parallellt med lånsidan och en ut mot långsidan. Vi skulle rida runt dessa små fyrkanter med 90°-hörn. Vi började med rakställda hästar, sedan ställda och efter det ställda och böjda. Det gick hyfsat av och till, dock lite trångt när man sitter på en häst som är så stor som Brilliant. Efter att ha ridit övningen i skritt några gånger gick vi över till trav. Idag gick det till och med att sitta ned på Brilliant, han stressar lätt upp sit när man gör det, så det brukar bli en del lättridning för att han ska lugna sig, men som sagt, vi börjar hitta varandra mer och mer nu, det är roligt! 
 
På det stora hela en bra övning, men något vår grupp behöver träna massor på är reglerna när det gäller volt och fyrkant. Vi är ändå tio ekipage i gruppen, det blir trångt ibland och om någon tränger sig kan det lätt uppstå farliga situationer. Jag själv sitter till exempel på en häst som kan sparkas, måste jag nödbromsa för att någon tränger sig hamnar lätt ekipaget bakom mig för nära och vem vet, Brilliant kan sparka till om han stör sig på det. Så ja, det är något som behöver nötas ordentligt på. Jag är glad att jag fick lära mig dessa regler redan som barn, de sitter, kan jag lova. 
 
För övrigt så har Brilliant fått en egen plats i mitt hjärta nu, han är himla fin och rolig! Kanske inte den roligaste att pyssla med, men han har faktiskt börjat visa lite mer personlighet nu när vi pysslar, vilket jag tycker är roligt. Så just nu är det Brilliant och Mango som är mina favoriter! 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.