17/11-14

Igår fortsatte vi med volt tillbaka i miniatyrformat, det är en förberedelse för bakdelsvändning. Jag red Brilliant som vanligt, har börjat trivas väldigt bra med den store herrn nu. 
 
Vi började med att värma upp som vanligt, skritt på volt och fyrkant, 90°-hörn och så. Brilliant tycker verkligen inte om sådana hörn, han sparkar rejält så i hörnet där instruktören huserar undviker vi att göra det. Vill ju inte ha en skadad instruktör i onödan. Men ja, en rejäl spark la han av i plastväggen, tur han inte träffade någon av metallgrejerna där, då hade han nog blivit rejält rädd. 
 
Vi travade fram hästarna, också det på volt och fyrkant. Överlag måste jag säga att det fungerar bättre med det nu, det är inte lika vanligt att folk tränger sig ut på spåret så att den som är där får nödbromsa eller så. Det flyter på bättre, helt enkelt. Himla skönt. Vad det beror på, tja, vi kan ju säga som såhär: vi har fått en ändrad gruppsammansättning. Sådant hjälper ibland. 
 
Själva övningen gjorde vi i skritt, både på volt och fyrkant. Vi skulle börja med volt tillbaka med en diameter på fyra meter, sedan tre meter och till sist två meter. Vissa gick bättre än andra, men överlag kändes det hyfsat. 
 
Efter det galopperade vi på volterna, fem ekipage på varje volt... På den volt jag var fungerade det bra, jag fick plats att låta Brilliant galoppera igång sig ett par varv och sedan blev han jättelätt att båda korta och länga. Väldigt trevligt. Det hade, enligt en kompis, fungerat sämre på den andra volten, tyvärr. Det hade blivit trängsel då någon red innanför spåret och så... men ja, det slapp jag uppleva själv, skönt. Vet ju hur det kan vara, har ju varit med om sådant tillräckligt många gånger och det är inte kul. Särskilt inte när man sitter på en häst som faktiskt kan skicka iväg en rejäl spark om han blir tillräckligt irriterad. 
 
Efter galoppen fortsatte vi med våra volt tillbaka i tvåmetersformat, det gick lite sämre för oss då, Brilliant blir himla pigg efter galopp och hade inte alls tid att fokusera... men ja, vissa delar lyckades vi med. Egentligen hade det varit skönt att skritta på lång tygel något varv efter galoppen, ge Brilliant lite tid att slappna av igen... men ja, jag kan ju inte göra det när resten av gruppen gör något annat. 
 
På det stora hela en trevlig lektion och så himla skönt att gruppen känns mer trivsam nu än innan! Också kul att övningarna har blivit roligare. Jag har ju mina gissningar om varför det har blivit så... :-)
 
 
 
 Fine Brilliant
 
 
 Brilliant
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.