Sydney och Madicken

 Igår var det stallet för Sydneys del. Hon hade söta Madicken. De red inne i manegen, vilket vi föräldrar var tacksamma över. Det var nämligen löjligt varmt ute och jag kan ju säga att svetten rann om Sydney. Svalare i manegen, så jag tror de fick en bättre lektion på det sättet. 
 
De övade på att styra, på ena långsidan skulle de svänga in och runda en sockerbit och sedan ut till spåret igen. Sedan övade de på lätt sits, när de kom in på den andra långsidan skulle de ställa sig i lätt sits , styra över några bommar och så fortsätta stå i lätt sits resten av långsidan. Först i skritt och sedan i trav. Syd fick en massa beröm, det gick bra för henne. Det som var lite jobbigt var att barnet som red bakom satt och kollade bakåt, åt sidorna speglade sig vid spegelväggen, så hennes pigga ponny travade in i rumpan på Madicken ett flertal gånger. Sådant gillar inte någon ponny i längden så jag var rädd att Madicken skulle bli sur och sparka och Syd riskera att åka av. För då hade ju den andra ponnyn varit rakt bakom henne och risken finns att hon i det läget skulle blivit trampad. Men det gick bra. Trots att barnet bakom var på väg att rida om Syd flera gånger (så får de inte göra), men Syd kunde inte rida fortare heller då ponnyn framför henne inte är världens snabbaste. Men jaja, det gick bra, trots att jag satt med hjärtat i halsgropen av och till. 
 
Barnens instruktör är toppenbra med dem, hon kan ta sakerna på deras nivå, förklara på ett bra sätt helt enkelt. Sådant är väldigt viktigt för att barnen ska kunna ta till sig det som lärs ut och samtidigt känna sig rygga nog att våga försöka göra som instruktören säger även om det blir fel ibland. 
 
Som sagt, Syd fick en massa beröm igår, men även lite kritik. Precis som det ska vara. Man msåte få höra vad man gör fel också, så man kan lära sig göra rätt. Det handlade om att hon ibland hade lite för långa tyglar och att hon ibland kom för nära ponnyn framför. Det sista tror jag personligen berodde mycket på att Madicken blev sur när ponnyn bakom försökte trava om på insidan och då ökade också söta lilla Madicken. 
 
 
Madicken uppifrån
 
 Sydney och Madicken på förra veckans uteritt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.