Sheena och sparkcykeln

Dagen har varit fin. Sheena fick vara ledig idag så hon och jag låg och myste på morgonen. Efter en sen frukost slöade vi hemma ett tag, sedan tog vi vagnen till Frölunda torg. Där köpte vi glass och myste. Sedan besökte vi Sheenas måste-butik på torget: BR. Väl där hittade Sheena en sparkcykel med Monster High på. Och ja, hon fick köpa den. Hon har ju sparat sina månadspengar ett tag så hon hade råd. Hon hade ändå bestämt sig att hon ville köpa en sparkcykel och nu när hon hittade en med sina favoriter på så var det ju bara att slå till. 
 
Vi tog vagnen hem och hämtade Sydney och hennes kompis Tindra från skolan. Sedan hem, jag monterade ihop sparkcykeln och så var det dags att prova. Det gick superbra för Sheena, hon ramlade visserligen och skrapade upp ett knä, skrek ilsket och grät men vägrade att gå in och tvätta knät. Istället hoppade hon upp på sparkcykeln och gav sig på att öva mer, skrikandes och gråtandes. Önskar jag filmat det... men ja, det hann jag inte med. 
 
 
Sheena med sin nya sparkcykel -
som hon köpt för sparade månadspengar!
 

Sydney och Madicken

 Igår var det stallet för Sydneys del. Hon hade söta Madicken. De red inne i manegen, vilket vi föräldrar var tacksamma över. Det var nämligen löjligt varmt ute och jag kan ju säga att svetten rann om Sydney. Svalare i manegen, så jag tror de fick en bättre lektion på det sättet. 
 
De övade på att styra, på ena långsidan skulle de svänga in och runda en sockerbit och sedan ut till spåret igen. Sedan övade de på lätt sits, när de kom in på den andra långsidan skulle de ställa sig i lätt sits , styra över några bommar och så fortsätta stå i lätt sits resten av långsidan. Först i skritt och sedan i trav. Syd fick en massa beröm, det gick bra för henne. Det som var lite jobbigt var att barnet som red bakom satt och kollade bakåt, åt sidorna speglade sig vid spegelväggen, så hennes pigga ponny travade in i rumpan på Madicken ett flertal gånger. Sådant gillar inte någon ponny i längden så jag var rädd att Madicken skulle bli sur och sparka och Syd riskera att åka av. För då hade ju den andra ponnyn varit rakt bakom henne och risken finns att hon i det läget skulle blivit trampad. Men det gick bra. Trots att barnet bakom var på väg att rida om Syd flera gånger (så får de inte göra), men Syd kunde inte rida fortare heller då ponnyn framför henne inte är världens snabbaste. Men jaja, det gick bra, trots att jag satt med hjärtat i halsgropen av och till. 
 
Barnens instruktör är toppenbra med dem, hon kan ta sakerna på deras nivå, förklara på ett bra sätt helt enkelt. Sådant är väldigt viktigt för att barnen ska kunna ta till sig det som lärs ut och samtidigt känna sig rygga nog att våga försöka göra som instruktören säger även om det blir fel ibland. 
 
Som sagt, Syd fick en massa beröm igår, men även lite kritik. Precis som det ska vara. Man msåte få höra vad man gör fel också, så man kan lära sig göra rätt. Det handlade om att hon ibland hade lite för långa tyglar och att hon ibland kom för nära ponnyn framför. Det sista tror jag personligen berodde mycket på att Madicken blev sur när ponnyn bakom försökte trava om på insidan och då ökade också söta lilla Madicken. 
 
 
Madicken uppifrån
 
 Sydney och Madicken på förra veckans uteritt

Jag vann!

Oooh, ibland har man tur! Jag tävlade hos Linn Strelin om ett pannband och jag vann! Jag har ju ingen egen häst, men det är ändå kul att ha lite egen utrustning. Ett pannband är ju lätt att byta även på en ridskolehästs träns och det är roligt att få ha något extra fint på sin älskling på ridskolan! 

Jag fick välja färger och så, så jag skrev mina favoriter och att de gärna får överraska mig lite. Det ska bli roligt att se vad jag får hem! :-D
 
 
 VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.