15/12-14 Caprilj

Ikväll var det terminsavslutning för min grupp. Då brukar vi passa på att göra något lite roligare. Många grupper hoppar men vi är ju en dressyrgrupp så vi hoppar inte... Vi brukar dock kunna rida kadrilj, något som är väldigt roligt. Dock satt min vän Emma och jag och skojade lite och kom på att vi skulle rida en blandning av caprilli och kadrilj. Det förstnämnda är en sådan där kul grej där man rider både dressyr och hoppar några hinder, det sistnämna är där man rider olika vägar parvis. Nåväl, vi lade fram förslaget för vår instruktör och hon nappade på det. Så idag värmde vi upp ordentligt, sedan släpade instruktören fram lite bommar, sockerbitar och grejer... Sedan delades vi in i par, Emma och jag hamnade i täten då vi satt på varsin stor och pigg häst. Vi skrittade först, red lite slalom och så. Sedan travade vi lite, bland annat upp på medellinjen där vi skulle göra en avsaktning och sedan igång igen. Vi fick trava över några bommar också.
 
Efter ett tag fick vi rida mot de pyttesmå hindren, en fick rida på spåret utan att hoppa, den andra hoppa pyttehindret som stod innaför spåret. Hästarna verkade tycka det var roligt. De första gångerna var det Emma som fick hoppa av oss två, sedan var det min tur. Det var så lågt så fine Brilliant bara travade över det första gången, andra gången visste han inte riktigt om han skulle trava över det eller om han skulle hoppa så då bonkade vi i bommen rätt rejält (det var det förresten fler som gjorde, så vi var inte ensamma!). Tredje gången taggade han till lite, tog ett skutt och sedan drog han på efter hindret, inte sådär läskigt utan mer att det gick fort men ändå kontrollerat. Och, icke att förglömma, det tog bara några få galoppsprång att få tillbaka honom i ett lugnare tempo igen, även om han inte var helt villig att bryta av till trav i det läget... 
 
Jag tyckte det var en väldigt rolig lektion, kände dock att hindren kunnat fått vara liiiiite högre... så hästarna förstått att de skulle hoppa istället för att trava över. Men ja, det är bra att känna så istället för att de borde varit lägre!
 
Sedan måste jag säga att jag gillar konceptet med kadrilj, att rida i par gör att jag fokuserar på min partner vilket är bra när jag blir nervös över att det ska skuttas över bommar på det där viset. Jag hann aldrig bli rädd ikväll, vilket hjälpte mitt självförtroende en hel del! Fram för fler sådana lektioner! 
 
 
Finaste Brilliant i min tigergrimma!
Han blev verkligen på hugget när han hade den på,
försökte käka upp mig lite! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.