Skolan tillåter att barn väljs bort på grund av sitt kön

När Sydney kom till skolan idag såg hon och Jonas att det hängde kalasinbjudningar på en del av de andra barnens hängare. Jonas kollade lite mer och såg att det bara var killar som fått inbjudningar. Vi har uppfattat det som att man bara får hänga upp inbjudningar om man bjuder hela klassen, man får inte utesluta något, så Jonas frågade om detta. Då visar det sig att det, enligt skolans mening, är okej att hänga upp inbjudningar om man bjuder hela klassen eller alla killar eller tjejer. Alltså, vad är det för sätt egentligen?! Snacka om att visa barnen att vissa blir bortvalda på grund av sitt kön! Det är inte okej enligt mig. Låt barnen vara barn så länge de kan, låt dem slippa känna sig bortvalda bara på grund av vad de har för kön!

 

Jag tycker personligen att det är oerhört tragiskt att skolan inte har kommit längre än såhär, jag trodde dock att Sydneys skola var bättre än så, jag har fått den uppfattningen. Men tji fick jag. Redan i förskoleklassen är det tydligen okej att göra som samhället i stort, utesluta vissa på grund av vad de har mellan benen. 

 

Självklart kommer jag att prata med Sydney om detta när jag hämtar henne, men skadan är redan skedd. Hon är smart, hon såg att det bara var pojkar som blev bjudna och förstår ju att hon själv blev bortvald för att hon är tjej. Och jag vet hur ont det gör i henne, hon har reagerat på sådant förr. Jag kan tänka mig att fler barn, flickor i detta fall då, också känner som Sydney. De är ju inte dumma bara för att de inte är vuxna. 

 

Skolan i sig är bra på många sätt men detta drog verkligen ned mitt intryck av den, att tillåta att vissa utesluts främjar knappast gruppkänslan, snarare stärker det en "vi och de"-känsla, något som jag personligen hoppats att barnen skulle slippa än på några år. Tids nog kommer det ändå, men varför tvinga in dem i det när man kan slippa? En del i detta, anser jag, kan vara att skolan bara tillåter att man sätter upp inbjudningar om man bjuder alla, vill man utesluta någon/några, då kan man bjuda utanför skolan så de uteslutna slipper få det kastat i ansiktet. 


Kommentarer
Postat av: Micke

Knepigt beteende att göra det så tydligt på en skola...men barn är ju barn och killar vill väl ibland inte ha med tjejer att göra och tvärtom...men man kan ju tycka att föräldrarna borde haft någon slags aktivitet i hjärnan..men icke..tydligen :(


Men de kanske skulle ha kalaset på nån sådan där "kalasfixare"..då har man kanske inte råd att ta med hela klassen..du vet vår nya statussymbol...bjuda alla ungarnas kamrater på en lekdag med hamburgare eller nåt.

Men detta kunde de skött snyggare...så det så.

Svar: Jag har absolut inget emot att man inte bjuder hela klassen, det har jag full förståelse för! Det som irriterar är att skolan godkänner att man använder just skolan som mellanhand för inbjudningar när man inte bjuder hela klassen, det gör att de bortvalda barnen verkligen ser att de blir bortvalda och när det är p.g.a. kön så ser de det. Jag anser att om man väljer bort några, då ska man bjuda utanför skolan så de bortvalda slipper se det. För hur det än är, ungarna pratar, "fick du någon inbjudan?", "varför får inte du komma?" o.s.v. Det gör de iofs även om inbjudningarna kommer utanför skolan men det blir aningen mindre sådant prat då de bjudna barnens glädje hinner lägga sig innan de kommer till skolan och pratar om saken.
Barbamama

2013-06-06 @ 10:32:29
URL: http://guldkryckan.blogspot.se
Postat av: Sätilaryttaren

sv; det är hemskt, när jag blir gammal så vill jag inte bli matad genom ett rör i halsen eller något sånt.. Ibland har djur det bättre MEN tyvärr finns det folk som låter hästarna leva för länge bara för att "de inte har hjärta att ta bort djuren"

2013-06-07 @ 15:39:42
URL: http://satilaryttaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.