Sheena och Madicken

Igår var det terminens sista ridlektion för Sheenas del. Hon fick sin favoritponny, Madicken. De fick börja med att värma upp... eller ja, det är väl vi som leder som värmer upp mest, haha! De red ute i paddocken och underlaget där är fluffigt och fint... och lagom jobbigt att kuta omkring i! 
 
Eftersom det var terminens sista lektion så körde de en liten "tävling". Barnen skulle skritta och/eller trava igenom en liten bana, det var bommar att rida över, lite slalom och sådant. Sheena ville såklart trava så det gjorde vi... jag sprang bredvid och hjälpte till att styra, hon har inte full koll på sådant ännu, lilltrollet. Det gick bra i alla fall, Sheena hade jättekul och även Madicken verkade tycka att det var lite lajbans att få trava runt med en glad unge på ryggen. 
 
När lektionen var slut sade instruktören att alla hade klarat banan jättebra och att de skulle få ett pris, en rosett. Det fanns tre färger att välja mellan, blå, grön och lila. När det var Sheenas tur att välja sade hon direkt "jag gillar lila" och knep åt sig en sådan rosett. Hon var jättestolt! 
 
 
Sheena och Madicken
 
 
Efteråt ledde vi in Madicken i spiltan och gjorde i ordning henne. Sheena blev ledsen när jag påminde henne om att Madicken nu skulle få sommarlov och de inte kommer ses på ca åtta veckor. Tårarna rann på henne och jag fick ta av henne både säkerhetsväst och ridhjälm så hon kunde krama söta Madicken riktigt ordentligt. Vi stannade kvar en bra stund så Sheena verkligen fick säga hejdå, jag tror att det är bra att göra så, dumt att bara slita ungen därifrån. 
 
Väl hemma blev det lite sorgset några gånger då vi pratade om att det dröjer ett tag till vi träffar Madicken igen, men den fina rosetten hjälpte upp humöret. När Jonas och jag tittade till Sheena på kvällen, då hon somnat, fann vi henne sovandes med rosetten i ett fast grepp. 
 
 
Sheena sover med rosetten i ett fast grepp -
antagligen drömmer hon om Madicken

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.