Caprillitävling på Mango

Igår köpte jag mig en extra ridlektion, en i grannens grupp sålde sin och jag tyckte det kunde vara kul att rida i grannens grupp och sedan få lift hem. Jag var ju ändå i stallet redan, Sydney hade ju sin lektion innan. 
 
I alla fall, jag hade tur och fick rida finaste Mango, hästen jag ridit i sisådär två månader nu. Han är hur go som helst. Det sägs att han är seg och lat men jag håller inte med helt och fullt... får man fart på honom, då kan det minsann gå undan! 
 
Nåväl, jag rider ju i en dressyrgrupp där vi inte hoppar och jag misstänkte att grannens grupp skulle hoppa igår, nästan alla grupper hoppade förra veckan eller denna vecka... och eftersom grannen förra veckan skänkte mig sin lektion så vet jag att de inte hoppade förra veckan... 
 
I alla fall så blev det en caprillitävling... Vi red ute i paddocken. Först skulle vi trava, nedsittning. In på medellinjen, skänkelvikning för höger skänkel ut till spåret. Dock taggade alla hästar till lite då det stod ett hinder som de fick i princip mitt framför nosen under skänkelvikningen... Sedan en tiometersvolt, fortfarande trav, nedsittning. Upp på kortsidan, där skulle man över tre bommar i lätt sits. Fatta galopp på långsidan och svänga in på diagonalen, skulla över ett hinder, sakta av till trav och in på medellinjen och skänkelvikning för vänster skänkel ut till kvartslinjen, fatta galopp och skutta över ett till hinder. 
 
Jag har ju inte hoppat på länge så jag blev himla nervös och avbröt mitt första försök, sa att jag hellre ville rida sist. Det fick jag. Sedan korade ridläraren vinnaren... eller vinnarna... grannen och jag kom på delad förstaplats! Kul! Sedan fick hela gänger galoppera runt spåret, de som ville rejsa lite extra skulle stå upp i lätt sits, de som ville ta det lite lugnare skulle sitta ned. Självklart rejsade grannen och jag lite, då kom ridläraren på att vi också skulle sträcka upp ena näven i luften och tjoa lite, hahahaha! Kul ju!
 
Som avslut skrittade vi bort till bron och vände... en lagom avskrittning... dock fanns det en vattenpöl precis i backen där man går upp och vänder, Mango fick för sig att det fanns hästätande spökkrokodiler i den och hoppade över istället för att kliva lugnt och stilla. Jag höll på att garva på mig, lilla busiga tacohästen! Han är så go! 
 
 
Mango
Finaste Mango! 

Kommentarer
Postat av: Micke

Mango? Fint namn på en fin häst.
Jo..de har väl en egen vilja de där också..och ärligt talat..vem vill springa i en vattenpöl ;)Sv: Hittade ju bara trapporna där när jag skulle upp, först efteråt när jag helt slut kom upp insåg jag ju att det måste finnas en annan väg upp, man förstår det när man ser en bilparkering längst upp ;) haha

2013-06-15 @ 09:52:17
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.