Obehagligt - och var fanns föräldrarna?

Självklart tycker jag detta är obehagligt. En man hoppar ur en bil och rycker åt sig en treåring som han försöker sticka iväg med. Mannen blir hindrad av treåringens nioårige bror. Den brodern ska verkligen känna sig stolt över sig själv. 
 
Det jag undrar är vad sjutton en treåring gjorde ute på en lekplats vid tiotiden på kvällen? Var fanns föräldrarna eller andra ansvariga vuxna? Visst att det är sommar och folk ha semester, barnen har lov, men det betyder inte att man kan lämna en sådan liten unge utan vuxen uppsikt. Vad hade hänt om den nioårige brodern hade varit upptagen av sin lek och inte sett vad som var på väg att hända? Han är för liten för att ta ett sådant ansvar tycker jag. 
 
Det finns puckade idioter överallt, mannen som försökte ta barnet är antagligen ett sådant. Som vuxen måste man ta sitt ansvar när man nu är förälder, man kan inte överlåta det ansvaret på en nioåring, inte heller ett sådant barn har ett fullt utvecklat konsekvenstänkt. En nioåring ska inte behöva ha koll på äckliga idioter, hen ska kunna leka som det barn hen är. 
 
Nej, självklart har mannen i bilen agerat fel. Men jag anser att också föräldrarna till barnen har agerat fel. En treåring ska inte vara utan vuxen översikt. Visst, de kan hävda att de kollade till barnen men uppenbarligen hade de inte full koll. Hade de haft det hade de själva stoppat det som höll på att hända istället för att ett annat barn nu blev tvungen att ta det (föräldra)ansvaret. Den andre mannen, han som satt kvar i bilen och väntade på sin maskerade och knivbeväpnade kollega, är för övrigt också han att betrakta som en puckad idiot. Sådana typer är synnerligen obehagliga. Usch. 
 
 
GP
GT
 
 

Kommentarer
Postat av: Micke

Satans otrevligt sådant här :(

Men det är ju så många ggr...de äldre barnen får passa sina småsyskon...ser många här i området som gör så...helt ok tycker jag egentligen...men i dessa tider som kommit till oss så undrar man ju om man kan fortsätta med det beteendet?

Större syskon har i alla tider passat sina yngre syskon.
I andra kulturer är det mer utbrett än inom vår egen kanske..jo..det är nog så att samhället har gått åt den beryktade pipsvängen :(

Sen tiden där...tio på kvällen...nja...tveksamt om jag tycker det är bra..nä..jag beslutar härmed att det inte är ok...så det så.

2013-07-28 @ 15:01:22
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Micke

SV: nä...en nioåring har inte det säkerhetstänket...helt riktigt...och tio på kvällen..nä..ingen bra grej.

Vi har ungar på föreningen som ibland tar ner sina småsyskon och då kan man ju känna att de går miste om mycket av lek och annat som hör barndomen till.

Men de vet inget annat..de har alltid gjort så...!

Men hur som helst...föräldrarna är ju ytterst ansvariga för vad deras knoddar pysslar med...fast tyvärr blir det ofta inga konsekvenser när barn ställer till det och sabbar nåt...föräldrar borde bli ekonomiskt ansvariga för vad deras barn gör sönder tex i skolan...många föräldrar säger bara när nåt hänt: De är ju bara barn..!

Ungar idag får ofta inte lära sig om konsekvenser...inte förrän det är för sent.

Nä...angående det där som hände med ungarna där..jag tror inte de låter dem vara ute mer på det viset...synd att de var tvungna att lära sig på detta viset...det kunde blivit en dyrköpt läxa på bekostnad av barnet.

2013-07-28 @ 23:00:07
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Sätilaryttaren

sv; smart att förvara täcken och sånt i påsarna. tack för tipset, Funkar det att använda centraldammsugare för att tömma luften?

Svar: Ja, det ska funka med vilken dammsugare som helst som jag förstått det. Så länge den suger så... :-)
Barbamama

2013-08-12 @ 14:04:45
URL: http://satilaryttaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.