Obehagligt - och var fanns föräldrarna?

Självklart tycker jag detta är obehagligt. En man hoppar ur en bil och rycker åt sig en treåring som han försöker sticka iväg med. Mannen blir hindrad av treåringens nioårige bror. Den brodern ska verkligen känna sig stolt över sig själv. 
 
Det jag undrar är vad sjutton en treåring gjorde ute på en lekplats vid tiotiden på kvällen? Var fanns föräldrarna eller andra ansvariga vuxna? Visst att det är sommar och folk ha semester, barnen har lov, men det betyder inte att man kan lämna en sådan liten unge utan vuxen uppsikt. Vad hade hänt om den nioårige brodern hade varit upptagen av sin lek och inte sett vad som var på väg att hända? Han är för liten för att ta ett sådant ansvar tycker jag. 
 
Det finns puckade idioter överallt, mannen som försökte ta barnet är antagligen ett sådant. Som vuxen måste man ta sitt ansvar när man nu är förälder, man kan inte överlåta det ansvaret på en nioåring, inte heller ett sådant barn har ett fullt utvecklat konsekvenstänkt. En nioåring ska inte behöva ha koll på äckliga idioter, hen ska kunna leka som det barn hen är. 
 
Nej, självklart har mannen i bilen agerat fel. Men jag anser att också föräldrarna till barnen har agerat fel. En treåring ska inte vara utan vuxen översikt. Visst, de kan hävda att de kollade till barnen men uppenbarligen hade de inte full koll. Hade de haft det hade de själva stoppat det som höll på att hända istället för att ett annat barn nu blev tvungen att ta det (föräldra)ansvaret. Den andre mannen, han som satt kvar i bilen och väntade på sin maskerade och knivbeväpnade kollega, är för övrigt också han att betrakta som en puckad idiot. Sådana typer är synnerligen obehagliga. Usch. 
 
 
GP
GT
 
 

Kossor

Idag tog vi en promenad ned till kossorna. Tyvärr höll de sig nere vid vattnet hela tiden vi var där så vi kunde bara se dem på håll. Men det var mysigt ändå, vi fikade lite och hade det allmänt trevligt. 
 
Sheena plockar blommor
 
 Kossorna vilade nere vid vattnet

Dagen i bilder

Idag åkte vi alltså till Tovaryd för att hämta våra nya familjemedlemmar, Kelan och Yohio! De är två marsvinsflickor som barnen nu är stolta ägare till.
 
Sydney och Sheena klappar på busige tvååringen Felix.
Jonna betar i bakgrunden och bryr sig inte alls om ståhejet.
 
Backluckepicknick funkar finfint!
 
 Dubbelkissning på utedass
 
Vi åkte genom Borås och kunde såklart inte låta bli att kolla in Pinocchio som var ute på en promenad.
 
 I Gislaved har de en gubbe på en flygande matta. Bakom sig har han en get, varför vet jag inte. 
 
 I Tranemo gillar de tydligen höghus av det mer udda slaget.
 
 Kelan är Sydneys och Yohio är Sheenas. Båda marsvinstejerna är
lite blyga såhär i början men de kommer nog vänja sig vid oss ganska så snart. VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.