Obehagligt

Några skolor inte alltför långt härifrån har återigen fått brev med sexuella anspelningar i sina brevlådor. Samma sak hände i höstas, någon lade dit brev med ett innehåll som anspelade på sex. Det känns inte bra, det är förskolor och grunskolor det handlar om... Skolorna säger att de har koll på alla barn när de är ute och så, men hur lätt är det inte att ett barn går iväg lite längre bort, samtidigt som personalen hjälper något annat barn med något... 
 
Vi har barn på förskola och skola här i området, inde de som nu har fått brev, men det känns ändå obehagligt tycker jag. Det finns så många idioter här i världen, vem säger att det inte är en sådan som har kommit på att det är kul att ge sig på barn? Ofta börjar sådana på ett relativt "oskyldigt" sätt för att sedan begå grövre och grövre brott och till slut råkar ett eller flera barn riktigt illa ut. 
 
Förhoppningsvis är detta en förvirrad ungdom som inte har insett att detta upplevs synnerligen obehagligt, men så länge vi inte vet så tycker i alla fall jag att det känns jobbigt. Jag vill att mina barn ska kunna känna sig trygga! Tyvärr är det omöjligt att uppfylla den önskan så länge vi bor i detta område. 
 
GP

Ger man sig in i leken får man ta konsekvenserna

Rånaren som för några dagar sedan blev skjuten i huvudet har nu avlidit av sina skador. Jag förstår att det är jobbigt för hans familj men jag kan ärligt talat inte tycka synd om rånaren själv. Han gav sig in i det hela med berått mod, han var med om att genomföra ett rån, han riktade ett vapen mot polisen... det spelar ingen roll att vapnet inte var äkta, det såg äkta ut och polisen uppfattade det som äkta och kände därför ett behov av att skydda sig och allmänheten. Att sedan skottet tog i huvudet var visserligen olyckligt men vem säger att rånaren inte rörde sig precis när skottet föll? Polisen kan ha siktat mot rånarens axel, mage eller vad som helst egentligen, om rånaren flyttar sig i skottögonblicket kan det träffa på ett helt annat ställe. Det hade också kunnat bli så att skottet inte träffat alls. 
 
Nåväl, rånarens familj funderar på att driva en civilrättslig process mot polisen som sköt. De vill väl få pengar eller något som tröst för att deras familjemedlem först skadades svårt för att sedermera avlida. Nog för att jag har full förståelse för att de sörjer sin familjemedlem men samtidigt, hur kan de låta bli att inse att han var en rånare som själv skadade människor? Ska alla dessa människor då driva process mot hans dödsbo för den skada som han orsakat dem? Personalen som blev utsatta för rånet, vittnena som såg allt hända, poliserna som kände rädsla för sina liv... Nej, straffas polisen som sköt tycker jag att det är väldigt fel, det var inte hen som den dagen gav sig ut med målet att ta ifrån andra människor deras egendom och det var heller inte hen som med berått mod hotade andra människor för egen vinnings skull. 
 
Aftonbladet 1, 2, 3, 4
DN 1, 2, 3
Expressen 1, 2
GP 1
SvD 1, 2, 3
 

Bara tentan kvar

Idag var det dags för vårt sista seminarium som C3, socionomprogrammets bästa gäng! Nästa vecka skriver vi tenta och efter det är denna termin slut. måndagen efter börjar termin två. Dock kommer inte jag gå den, jag har bytt utbildning och kommer läsa statsvetarprogrammet istället. det känns som det kommer passa mig bättre. Trodde inte jag skulle komma in men skickade ändå iväg en ansökan, det gjorde jag på sista ansökningsdagen. Och vet ni, jag kom in på första intaget! 
 
Det känns bra att byta utbildning men jag kommer sakna mina fantastiska C3-vänner. Jag kommer aldrig hamna i en lika fantastisk seminariegrupp känner jag, de är alla så härliga på sitt sätt! VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.