"Min klasskamrat säger att jag kommer hamna i eld när jag dör för att jag inte tror på allah"

Ikväll nattade jag Sydney och som vanligt när vi läst färdigt låg vi och gosade och pratade. Då berättade hon för mig att en unge i hennes klass sagt till henne att hon kommer att hamna i eld när hon dör för att hon inte tror på allah. 
Jag blir så less. Kan inte ens småungar få slippa ifrån religiöst dravel? Visst, man får tro på vad man vill, vi har religionsfrihet. Men vi har också en rätt att slippa höra religiöst dravel om vi inte efterfrågar det. Särskilt barn i småskolan ska vara förskonade från det. 
 
Samma unge har också sagt till Sydney "du tror inte bara för att dina föräldrar säger att du inte får". Syd svarade "du tror bara för att dina föräldrar säger att du måste". Hon är bäst, vår Syd. 
 
Med tanke på att vi bor i det område vi gör, så har vi varit medvetna om att ungarna riskerar att hamna i sådana här diskussioner. Dock hade jag hoppats och trott att det skulle dröja ännu några år. Vi har dock varit noga med att ge barnen verktyg att hantera sådana här situationer, att kunna ge svar på tal. Risken är väl dock att det blir våra barn som utmålas som dumma i skolan just för att man alltid ska tassa på tå runt religiöst trams. 
 
Nåja, jag kan inte säga annat än att jag är stolt över Sydney och jag hoppas verkligen att hon fortsätter våga stå upp för sina åsikter. Hon säger själv att hon inte tror på någon gud då hon aldrig har sett något tecken till att det finns någon sådan. 
 
Jag personligen anser som sagt att religion är dravel men jag springer för den sakens skull inte runt och hoppar på religiösa människor och talar om det för dem. Jag är också en sådan som alltid är artig och trevlig när människor från jehovas vittnen plingar på dörren. Jag har ärligt talat haft ett antal intressanta diskussioner med några jehovas vittnen, men diskussionerna har alltid präglats av respekt för den andres ståndpunkt. 
 
 

Kommentarer
Postat av: diana

Det känns inte bra att läsa detta. Jag tycker ni hanterar det bra, men som du skriver så är risken att det anses "fel" väldigt stor i och med krypandet från vissa håll.

Svar: Ja... Du skulle se under min status på fejan... där är det diskussion kan jag lova. Det är en ovanligt respektfull diskussion... från de flesta iaf... vissa kastar ur sig hat och trams om kränkningar...
Barbamama

2013-08-28 @ 14:20:11
URL: http://metrobloggen.se/diana
Postat av: Micke

Jo...känns igen..många barn präglas av sin hemmiljö och tar med det till skolan..får ofta frågan om jag är kristen eller muslim..i skolan får man inte meddela ungarna vilken religion man har om man arbetar där för att inte påverka dem..så jag säger att Oden är min gud...det är ingen dagsaktuell religion ju så det måste väl funka..har funderat på att meddela att jag är satanist istället..men det kanske är lite överkurs..han är ju med på ett hörn i dagsaktuella religioner ;)

Ha en skön Lördag nu.

Svar: Jo så är det, ungarna får med sig det hemifrån. Vilket drabbar andra ungar. Vilket i sin tur inte är okej. Jag har svårt att förstå att föräldrar har mage att tvinga på sina barn en religion. För hur det än är, ytterst få ungar får välja när föräldrarna är religiösa.
Annars kan du ju säga att du är pastafarian och tror på det flygande spaghettimonstret. I den "religionen" verkar det finnas iaf en del humor...
Barbamama

2013-08-31 @ 07:42:37
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Religion är alltid ett känsligt ämne, och det kommer tyvärr alltid att finnas extremister som använder tron för att trycka ner andra :/

Svar: Ja... Personligen tycker jag att det är roligt att diskutera religion. Men jag anser att barn ska slippa sådant, de har inte tillräcklig kunskap och erfarenhet för att kunna bestämma om de ska tro eller ej.
Barbamama

2013-08-31 @ 13:13:01
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Sätilaryttaren

sv; jag vet inte riktigt :/ jag ska bara läsa matte b så antagligen hade det blivit något fel med utskicket för matten börjar nästa måndag -.- Men men det ordnade sig iaf.

det gick bra eller a ambra tas inte bort iaf och jag får rida henne lite lätt..

2013-09-02 @ 21:28:35
URL: http://satilaryttaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.