Dyrt

Satt och kollade runt efter vinterkläder åt barnen. De behöver byxor, jackor och kängor. Synd att allt är så himla dyrt. Vill ha kläder som är vattentäta med tanke på att vi bor i en del av landet där inte kylan är det största problemet på vintern. Samtidigt vill jag att kläderna ska andas, detta är mycket viktigt. De ska vara bekväma också... och ja, självklart ska de vara varma. Hittade skor åt dem nu, men har inte råd med dem, de är SVINDYRA. I alla fall för vår plånbok. Får kolla efter billigare varianter. 
 
Det är nog bland det sämsta med att bo här, vattentäta kläder/skor är överlag dyrare än sådana som "bara" är varma. Och har man som vi två ungar så blir det en bra slant. Även fast vi brukar få en del hjälp av mina underbara svärföräldrar så känns det hiskeligt dyrt. 
 
Förra året kunde båda ungarna använda jacka och kängor från året innan, de passade fortfarande bra. Det är en sak som är skönt nu när de är lite större, de växer inte ur två storlekar skor och en storlek kläder på en säsong, liksom. Byxor sliter de däremot ut två par/vinter, de klättrar i "berg", åker kana och busar... och inga byxor vi testat håller för att åka kana på ställen där det inte är helt snötäckt, inte i längden i alla fall. 
 
Nåja, det löser sig nog, det brukar alltid göra det!
 
 
Tuffa kängor som har allt jag efterfrågar -
förutom ett bra pris!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.