"Min klasskamrat säger att jag kommer hamna i eld när jag dör för att jag inte tror på allah"

Ikväll nattade jag Sydney och som vanligt när vi läst färdigt låg vi och gosade och pratade. Då berättade hon för mig att en unge i hennes klass sagt till henne att hon kommer att hamna i eld när hon dör för att hon inte tror på allah. 
Jag blir så less. Kan inte ens småungar få slippa ifrån religiöst dravel? Visst, man får tro på vad man vill, vi har religionsfrihet. Men vi har också en rätt att slippa höra religiöst dravel om vi inte efterfrågar det. Särskilt barn i småskolan ska vara förskonade från det. 
 
Samma unge har också sagt till Sydney "du tror inte bara för att dina föräldrar säger att du inte får". Syd svarade "du tror bara för att dina föräldrar säger att du måste". Hon är bäst, vår Syd. 
 
Med tanke på att vi bor i det område vi gör, så har vi varit medvetna om att ungarna riskerar att hamna i sådana här diskussioner. Dock hade jag hoppats och trott att det skulle dröja ännu några år. Vi har dock varit noga med att ge barnen verktyg att hantera sådana här situationer, att kunna ge svar på tal. Risken är väl dock att det blir våra barn som utmålas som dumma i skolan just för att man alltid ska tassa på tå runt religiöst trams. 
 
Nåja, jag kan inte säga annat än att jag är stolt över Sydney och jag hoppas verkligen att hon fortsätter våga stå upp för sina åsikter. Hon säger själv att hon inte tror på någon gud då hon aldrig har sett något tecken till att det finns någon sådan. 
 
Jag personligen anser som sagt att religion är dravel men jag springer för den sakens skull inte runt och hoppar på religiösa människor och talar om det för dem. Jag är också en sådan som alltid är artig och trevlig när människor från jehovas vittnen plingar på dörren. Jag har ärligt talat haft ett antal intressanta diskussioner med några jehovas vittnen, men diskussionerna har alltid präglats av respekt för den andres ståndpunkt. 
 
 

Vinterkläder

Igår, när solen sken och det var 25 grader varmt, var vi iväg till en nyöppnad butik, Lager 157. Anledningen till besöket var att köpa vinterkläder till barnen. Jag hade nämligen dagen innan kollat på Lager 157s hemsida och sett att de hade en hel de vinterkläder med de egenskaper jag vill att sådana kläder ska ha, plus att priset också var bra. Barnens fantastiska farmor sade åt mig för ett tag sedan att säga till när vi hittat passande vinterkläder så skulle hon hjälpa oss med lite pengar. Så jag messade henne och skrev vad det kostade och vips - så hade hon satt in pengar på kontot! Vi är verkligen tacksamma för det, det hoppas jag att min svärmor vet! 
 
Nåväl, vi var iväg igår, barnen fick själva välja färg på jackor och byxor och de tjafsade inget alls. Jag blev väldigt glad över at de valde olika färger då det är lite småjobbigt när de har likadana kläder, storlekarna skiljer sig åt om än inte så mycket, och att hålla på och kolla att de tar rätt varje dag är inte det roligaste. Sheena valde lila jacka (jag hade trott att båda skulle välja den lila jackan då det är bådas favoritfärg) och rosa byxor. Jackans dragkedja var rosa så det passade riktigt bra ihop. Sydney valde en blå jacka och sedan funderade hon lite på byxorna, först var hon lite inne på rosa hon också men sedan hittade jag några orange som jag visade för henne, och dem blev det. Dragkedjan på hennes jacka var orange så det blev coolt ihop. 
 
Jackor och byxor fick de alltså av sina farföräldrar, och både barnen och vi föräldrar blev jättenöjda med kläderna!
 
Sedan passade vi på att köpa varsin mössa och handskar åt barnen, Syd valde orange mössa och blå handskar, Sheena valde lila mössa och svarta handskar. Allt som allt blev de väldigt coola!
 
Nu är det bara kängor som saknas men det ska vi nog hitta innan vintern är här!
 
Miljoner tack till barnens farföräldrar för detta, det är verkligen guld värt för oss!
 
 
Sydney i sina nya coola vinterkläder!
 
Sheena i sina nya fräcka vinterkläder!

Tävlar

Jag tävlar om ett valfritt paket kalastillbehör från Kalaslagret hos Elisia.
Var med du också!VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.