Ridlektion på Lupicor X

Gårdagens ridlektiongick rätt okej, red den store, mysige och något trötte klunsen Lupicor X igen. Han är väldigt trevlig att rida på många sätt men han är väldigt tröööööött av sig. Går gärna inte framåt mer än med sengångarsteg om man inte är på honom hela tiden. Igår var jag verkligen på honom hela tiden, så fort han tänkte på att maska så drev jag på, till slut slutade han sega och trampade på rätt bra. Vi kom till och med ifatt ekipagen framför oss så pass att vi fick korta ned oss till rejält kort trav och ibland till och med skritta för att inte ränna in i baken på dem. Linda, ridläraren, skrattade och sa något om att det var härligt att se Lupicor i det tempot. 
 
Vi fortsatte öva på våra skänkelvikningar, det gick bra en del av tiden, mindre bra stundvis. Men det är ju så det är med hästar, allt sitter inte på en gång. Särskilt när man rider på ridskola en gång i veckan, på hästar som rids av väldigt många olika ryttare. Lupicor ville gärna flyta iväg med bogarna, han är en stor häst så det är mycket för ryttaren att hålla reda på. Men av och till gick det riktigt bra!
 
Också denna vecka var det var en givande lektion där jag lärde mig en hel del. Jag trivs väldigt bra i gruppen, både med gruppkamraterna och med ridläraren. Sådant är väldigt viktigt tycker jag. En sak som jag uppskattar väldigt är att man inte behöver känna sig dum om man inte förstår riktigt, det är bara att fråga så får man en mer ingående förklaring. Sedan gillar jag att vi kan skämta i gruppen, vi tar inte oss själva på blodigt allvar. Och det gäller alltså både oss elever och ridläraren. Alla har humor! Till och med hästarna många gånger! 

Kommentarer
Postat av: Micke

Nej..man ska inte ta sig själv på för stort allvar..för då blir man bara besviken på sig själv..och så är det urtråkigt. :)

Humor är nyckeln till allt..jo..så är det.

Ha en skön kväll.

2013-04-09 @ 20:01:11
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Micke

Sv: Jo..det ligger mycket skit i dikena..nu hade de vantar med latex här..men..seriöst..man kan faktiskt råka trampa ner invid en kanyl och bli stucken ändå..undrar hur de skulle försvara en sådan händelse?Hästar ja...får fundera på det ;)

Ha så fint

2013-04-09 @ 20:44:09
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Sätilaryttaren

sv; verkligen, hon blänger alltid surt på mig oavsett haha ;)

det är riktigt bra, inte för att ungarna lärde sig något de lekte mest ;D

2013-04-10 @ 18:10:28
URL: http://satilaryttaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.