Herr Trött och jag

Igår var det dags för ridlektion igen. Jag fick Herr Trött (det är mitt nya namn på Lupicor X) igen, denna gång stod han i boxen när jag kom så jag fick göra i ordning honom. Skönt det, då ser man hur hästen är för dagen, vilket humör och så. Plus att man hinner kela en stund. Han var lite lortig om benen, tror han varit ute i hagen och haft kul innan. Jag blev tvungen att binda upp honom i boxen, så fort jag skulle borsta benen började han knata omkring därinne så det kändes bäst för oss båda att binda upp honom. 
 
Nåväl, allt gick bra, borstning, sadling, tränsning... Ut i manegen och upp på hästryggen. Lupicor är ju inte jordens piggaste häst men ja, av och till fick jag fram honom rätt bra. Skönt att han denna gång inte hade gått lektionen innan, tror det hjälpte lite... 
 
Vi fortsatte öva på skänkelvikningar, bland annat på voltens öppna del. Av och till gick det riktigt bra men det märktes när jag blev trött i benen, då passade han på att skicka iväg sina bogar till höger och vänster, haha! Men ja, överlag är jag rätt nöjd, jag kom åt honom rätt bra och han trampade på bra under sig. Kul faktiskt! 
 
Lupicor skuller gå lektionen efter också, den gruppen skulle hoppa, så jag fick inte pyssla något med honom efteråt. Men men, jag hann ju pyssla innan i alla fall, bra det. Lämnade ett gäng morötter i hans krubba så han blev säkert glad när han kom in i boxen igen. 
 
 
Lupicor X (aka Herr Trött)
 
 
 
Bild lånad från GFRK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.