Gårdagens stallbesök

Det märks att Sydney har lärt sig en hel del under den tid hon har gått på ridskolan, det är ju 1½ år nu. Igår på teorin så fick hon träna på att ta på grimma på Cindy, sedan fick hon borsta och kratsa hovarna. Ingen osäkerhet där, inte! 
 
Jag fick göra lite nytta jag också, då det var sju barn så fick jag ta en grupp och en ponny och låta dem öva på att borsta. Vi fick ta Madicken, den snälla, rara lilla ponnyn. Det gick bra, tjejerna var såklart aningen osäkra, som jag förstod det så hade två av dem i princip aldrig hållt på med en häst/ponny förut. men de var duktiga. jag förstår ju att de blir rädda i början, även om det handlar om en rätt liten ponny så är de ju rätt stora. Kan man inte avläsa ponnyns kroppsspråk så kan det mesta kännas läskigt. Men de kommer att lära sig. De var modiga i alla fall, borstade på trots att Madicken stod och vevade lite med ena frambenet. Hon gjorde det inte för att jävlas, det var mer att hon blev lite rastlös och att det kanske kittlades lite, det är ju inte lätt för barnen att veta hur hårt de ska ta i när de ska borsta. 
 
Gruppen är inte direkt åldershomogen, Sydney är väl yngst, inte ens sju år... och några ser ut att vara typ 14 år. Men det ska nog gå bra ändå, just för att sydney har en del erfarenhet redan. Det gör att hon inte behöver hamna på efterkälken från början. Så jag hyser gott hopp om att detta kommer att gå bra. 
 
Efteråt gick jag och gosade lite med fine Flash. Han var så himla mysig! Jag hittade ett ställe som hon verkligen uppskattade att bli kliad på, han ställde sig med halsen runt mig, liksom, och stod och smånoppade med läpparna på mig, på ett sätt som många pållar gör när de myser. Gosigt värre! Finhästen!
 

Kommentarer
Postat av: Sätilaryttaren

sv; ja man tycker ju det! Men hon visar aldrig hänsyn, oavsett! Hatar att rida med henne och ajg vet att ajg itne är ensam om det..

2013-04-05 @ 20:12:59
URL: http://satilaryttaren.se
Postat av: Sätilaryttaren

sv; ja kan säga att hennes häst stegrade när jag och håjt komma lite för nära (det vill säga typ 3 meter i från ;) Mohaha!

2013-04-05 @ 20:25:11
URL: http://satilaryttaren.se
Postat av: Micke
SV: Bacon är gott ;)

2013-04-05 @ 21:44:41
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.