Dressyria

I lördags var jag, Gitt (grannen) och hennes väninna iväg till ett annat stall och red. Det var ungefär hur kul som helst, jag lärde mig massor! Vi fick jobba med våra sitsar, vi fick tänka mer på vikthjälperna och vi fick känna på hur det är att rida känsligare hästar. Stället vi var på heter Dressyria och hon som driver det har fyra PRE-hästar, det var alltså sådana vi fick rida. Vi skulle inte driva med sätet, vi skulle inte ha något knäslut, undvika att jobba med händer och tyglar så mycket... vi skulle styra med vikthjälper och driva försiktigt med vaderna. Och ja, det var himla lärorikt! En otrolig skillnad på dessa hästar och den häst jag har ridit på ridskolan på senare tid. 
 
Tyvärr har jag inte lagt in fotona från kameran i datorn ännu, så ni får nöja er med de foton jag lagt in på Instagram, även om de inte är av någon direkt bra kvalitet. 
 
 
Acke (Arce V) - min häst för lektionen.
Här alldeles nyrullad och fin efter dagens pass...
 
 
Två charmiga PRE-hästar
 
 
Fika i solen efter dagens ridpass

Mjölkmustasch

Sheena är verkligen hur busig som helst. Ibland är han apjobbig och jag känner att jag bara vill bryta ihop... men betydligt oftare är hon go och rolig, hon är ett riktigt charmtroll. Vid ungefär varje måltid brukar hon berätta att på förskolan behöver fröknarna minsann aldrig fråga om hon vill ha mjölk, hon vill nämligen alltid ha mjölk, hon älskar mjölk! Och ja, det vet vi här hemma också. Hon dricker mjölk som en liten kalv, det syns och hörs att hon njuter av den vita drycken. Och när hon har druckit klart, då syns det precis vad hon har gjort... 
 
Mjölkmustasch - bra reklam för Arla

Herr Trött och jag

Igår var det dags för ridlektion igen. Jag fick Herr Trött (det är mitt nya namn på Lupicor X) igen, denna gång stod han i boxen när jag kom så jag fick göra i ordning honom. Skönt det, då ser man hur hästen är för dagen, vilket humör och så. Plus att man hinner kela en stund. Han var lite lortig om benen, tror han varit ute i hagen och haft kul innan. Jag blev tvungen att binda upp honom i boxen, så fort jag skulle borsta benen började han knata omkring därinne så det kändes bäst för oss båda att binda upp honom. 
 
Nåväl, allt gick bra, borstning, sadling, tränsning... Ut i manegen och upp på hästryggen. Lupicor är ju inte jordens piggaste häst men ja, av och till fick jag fram honom rätt bra. Skönt att han denna gång inte hade gått lektionen innan, tror det hjälpte lite... 
 
Vi fortsatte öva på skänkelvikningar, bland annat på voltens öppna del. Av och till gick det riktigt bra men det märktes när jag blev trött i benen, då passade han på att skicka iväg sina bogar till höger och vänster, haha! Men ja, överlag är jag rätt nöjd, jag kom åt honom rätt bra och han trampade på bra under sig. Kul faktiskt! 
 
Lupicor skuller gå lektionen efter också, den gruppen skulle hoppa, så jag fick inte pyssla något med honom efteråt. Men men, jag hann ju pyssla innan i alla fall, bra det. Lämnade ett gäng morötter i hans krubba så han blev säkert glad när han kom in i boxen igen. 
 
 
Lupicor X (aka Herr Trött)
 
 
 
Bild lånad från GFRKVÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.