Trött...

Jag är så trött... vet inte varför... kanske är årstiden... Jaja, längtar till på lördag i alla fall, då ska jag rida igen! Förhoppningsvis på vackra Donna också denna gång. Hon är härlig, trots det mindre snygga blåmärket som hon gav mig på låret... en halv hästsko, liksom! Jaja, det försvinner snart.

Donna

Så härligt att rida... men efteråt fick jag mig en spark på låret av den vackra Donnan jag red

Äntligen helg! Så säger många människor... även jag! Men för mig och Sydney blir det inga sovmorgnar på lördagarna... Min klocka ringer vid 06:00, strax efter väcker jag henne... imorse var hon redan vaken, pigg och glad och ivrig att komma iväg... När vi båda har vaknat käkar vi frukost, eftersom det är lördag så dricker vi o´boy. Sedan är det dags att klä på sig... Det är rätt kyligt den tiden på dygnet så Syd får på sig strumpbyxor, t-shirt, strumpor, långärmad tröja och ridbyxor. Själv tar jag ridbyxor, linne och en tunn jacka. Efter det är det dags att hoppa i ridstövlarna, ta hjälmen i ryggsäcken och ge sig ut genom ytterdörren. Spårvagn 7 blir nästa anhalt... Vi hoppar på, Syd får självklart visa vagnkortet för apparaten. Vi åker till Valand där vi hoppar av sjuan för att sedan hoppa på spårvagn 5 istället. Den vagnen tar oss förbi Liseberg och lite annat... men till slut är vi framme vid Töpelsgatan där vi hoppar av. Glada knogar vi uppför den inte så branta backen och till slut är vi framme vid stallet!

När vi väl är framme går vi in och kollar på listorna vilken ponny Sydney ska rida, idag var det Kurre. Detta stall är rätt bra, barnen själva, tillsammans med sina föräldrar, gör iordning sin lektionsponny. Kan man inte så får man hjälp. Kurre var lite sur idag, inte så underligt, då vi kom mitt i maten. Men vi var så illa tvungna. Vi borstade honom och kratsade sedan hovarna. Då upptäckte vi att han tappat en sko på höger back så vi fick tillkalla hjälp. De tittade på honom och bestämde att det inte var något problem, han kunde ridas ändå. Vi sadlade och tränsade och sedan var det dags att leda ut Kurre i manegen! Jag lyfte upp Syd, hon satt där på Kurres runda rygg med ett stort leende i ansiktet, så härligt att se. Kortade av stiglädren så att de passade Sydneys korta ben och sedan skrittade de ut på fyrkantsspåret. Jag ledde såklart, Syd har ju inte ridit så mycket än och har inte fått kläm på det hela. Efter en stund fick barnen korta tyglarna och börja rida serpentiner mellan ett antal koner. Syd lyckades styra själv ibland, kul! Sedan skulle de göra halt mellan två bommar, också det lyckades hon göra själv! Efter halten skulle de trava resten av långsidan, det var dock lite svårare, Sydney ville nämligen inte sparka på Kurre, "då kan han få ont, mamma!" Jag hjälpte till... och när de ridit så ett tag så närmade lektionen sig sitt slut, den är bara 30 minuter lång när det är knatteridning. De fick skritta av hästarna och sedan ställa upp på medellinjen. Ja just det, de fick vända snett igenom också, det fick jag hjälpa Syd med då hon inte vet vad allt betyder. Kurre skulle inte gå nästa lektion så vi tog in honom, sadlade och tränsade av och drog en borste över honom. Sedan var det dags för teorilektion. Förra veckan visade läraren hur man skulle sadla, idag fick alla barnen hjälpa till och göra varsin grej. Det var roligt även om Sydney vart lite osäker och inte riktigt ville först, men jag följde med och då gick det hur bra som helst! Ridlärarna som har knattelektionerna är verkligen bra, de tar det lugnt och låter varje barn få tid på sig. Det gillar jag!

Sedan kom Jonas och Sheena och hämtade Syd samt lämnade av min hjälm, mitt spö och säkerhetsvästen jag lånar. De åkte hem och barnen fick bada och sedan äta lunch.

Då var det min tur då, jag skulle rida Donna denna gång. Samma som de två senaste gångerna. En tjusig donna som är sur i stallet men väldigt trevlig att rida. Hon togs in från hagen och jag fick borsta bort leran som hon rullat sig i. Vännen Gitt hade köpt en lektion av en av mina medryttare idag, så hon fick göra iordning Lilla Grå. Man hör ju på namnet vilken färg han har... och han var lortig... Men hon fick honom presentabel! Donna är aningen lättare att få ren, hon är svart med en vit stjärn, så hon blir i alla fall inte gul av att ha legat i nedkissat strö eller så.

Vi gjorde iordning hästarna och ledde ut dem i manegen. Satt upp och började rida. Idag red vi mycket "boken in" och sådant, i skritt och trav. Det gick överlag rätt bra. Donna är en trevlig häst att rida. Vi galopperade en del också, det är så himla skönt. Dock har Donna så långt steg så hur vi än gör så hamnar vi bak i rumpan på någon annan häst som har betydligt kortare steg. Men men, det är sådant som händer. Donna är inte så förtjust i de andra hästarna så hon sparkar gärna om någon kommer för nära. Det märktes när vi skulle gå in... jag höll två hästlängder till den framför när jag ledde in henne i stallet, den bakom kom bak i rumpan på Donna och hon kickade rejält, hade kunnat träffa någon illa där. Jaja, jag har i alla fall lämnat önskemål om att rida Donna fler gånger, vi börjar komma riktigt bra överens nu, jag har hittat hennes rytm, hennes låååååånga steg som gör så att det känns som att hon tar typ tre galoppsprång på långsidan...

Efteråt sadlade jag och tränsade av, sedan borstade jag henne. Hon är som sagt en aning sur i stallet, hon är också kittlig... så när jag borstade av henne sparkade hon till mig med bakhoven, träffade på låret. Det kändes, kan jag lova! Men det gick bra, än så länge har jag inte fått något blåmärke, är bara lite öm... Men men, jag får skylla mig själv, jag vet ju att hon kan sura en aning. Har hört att många är skiträdda för att gå in till henne i boxen, men jag ser faktiskt inga större problem med det. Jag tar på grimman och sedan pratar jag med henne hela tiden, då går det överlag bra. Dock var jag inte beredd på den sidosparken hon gav mig, det verkar vara en liten specialitet hos henne, hon sparkar rejält åt sidan. Aja, ser fram emot nästa vecka! Hoppas jag får rida henne igen!Hur ska detta gå?!

Med anledning av detta inlägg fick jag ett mail från SVT idag, ett mail där de bad mig ringa upp dem då de ville prata lite om integration och situationen i Backa. Jag ringde upp, fick prata med en trevlig tjej som frågade om jag var intresserad av att sitta med i publiken i deras program Debatt ikväll. Jag svarade att jag var intresserad så hon bad att få återkomma. Lite senare ringde det, då var det en snubbe från programmet som ringde, han frågade mig lite mer om mina tankar och åsikter och jag svarade. Sedan sa han att han tyckte att jag hade intressanta tankar och liknande, och frågade om jag ville komma ikväll. Så ja, jag ska dit och sitta med ikväll. Spännande och otäckt, ju! Jag lär få tunghäfta och bli knallröd i ansiktet, men för sjutton, det är det värt!VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.