Hoppas tandfen hälsar på Sydney inatt

Hihi, vår Sydney är världens tuffaste! Hon har haft en lös tand ett tag nu, senaste dagarna har den vart verkligt superlös! Jag nattade henne ikväll, slog igång cd-saga, stoppade om henne och gick ut. Efter en liten stund kom hon upp och ville kolla om det blödde från tanden. Jag fick titta, det blödde pyttelite. Jag fick känna på tanden för att se hur lös den var, petade försiktigt och hörde ett lite krasande ljud. Eller, kanske inte krasande, men det lät på något sätt i alla fall. Jag sa till Sydney att den där tanden, den skulle jag kunna plocka ut om hon ville. Hon sa att hon ville, men att hon var rädd för att skrika så Sheena skulle vakna. Jag sa att vi kunde gå in i vårt sovrum, det ville hon. Hon hämtade först sin gosetiger och en mjuk filt. Sedan gick vi in i sovrummet och satte oss på sängen.

Först tvekade hon lite, visste inte riktigt om hon vågade. Hon frågade om det skulle göra ont och jag var ärlig och sa att det skulle göra ont men att det antagligen inte skulle göra jätteont. Sedan frågade hon hur lång tid det skulle göra ont, jag sa att jag trodde det skulle gå över fort. Hon tvekade lite till, tills jag sa att hon faktiskt måste lägga sig och försöka sova om hon inte ville få loss tanden. Hon tittade på mig, flinade nervöst och nickade svagt, sedan öppnade hon sin lilla mun samtidigt som hon kramade sin tiger hårt.

Jag petade lite försiktigt på tanden, kände att den gick att snurra och tog den mellan mina pekfingrar... Sydney kved lite nervöst samtidigt som hon flinade, sa "aj" en eller två gånger... och vips! Så hade jag tanden i min hand! Vi skrattade jättemycket och hon ville rusa in och visa den för pappa som nattade Sheena, jag sa att hon inte fick det men att hon fick vara vaken till han kom ut därifrån. Vi spolade av tanden med vatten, den var hel och fin, och sedan lade vi den i en mugg med vatten. För övrigt samma mugg som jag hade när jag tappade tänder som barn. När jag berättade det vart hon jätteglad. Sedan ställde vi muggen bredvid hennes säng. Jonas kom ut från Sheenas rum och fick både tand och glugg förevisade, hon var så stolt!

Jonas gick sedan och hämtade en Bamsetidning som vi hade sparat, en där Brumma och Mini-Hopp lägger en "tand" i ett glas med vatten och väntar på tandfen. Jag läste den för henne och vi skrattade och pratade om tandfen. Sedan stoppade jag om henne igen och pussade henne godnatt... och sedan var det meningen att hon skulle sova. Det har dock inte gått så bra för henne att somna, hon har varit upp fyra gånger medan jag skrivit detta, vi har möblerat om lite så att tandfen lättare kan hitta tanden, vi har tittat på tidningen, vi har tittat i munnen och vi har pratat... lilltrollet är så uppe i varv! Men jag förstår henne... Nu håller vi dock tummarna för att tandfen hittar hit inatt! Håll tummarna ni också!Fler MVG och möte med studievägledare

Idag på morgonen var jag och träffade en studievägledare. Det vart lite lustigt på sitt sätt, först vart snubben förvånad över att jag var på plats i god tid. Sedan när vi satt och diskuterade så vart han ännu mer förvånad då jag redan hade koll på hur det funkar med nedflyttning av betyg och sådant. Han bara gapade. När jag skulle gå så skakade vi hand och snubben sa "jag önskar att fler hade lika bra koll som du, det skulle göra allt lite lättare för både dem och mig".

Personligen tycker jag att det är underligt att folk inte ser till att ha koll. Visst, man kan inte hur det fungerar till en början, men man kan faktiskt kolla upp saker och ting i god tid. Det gäller ju en själv, ens egna betyg, ens egen framtid. Man kan inte bara räkna med att någon annan fixar allting åt en.

Jaja, en annan trevlig sak... jag får MVG i både Digitalt skapande och i Kultur- och idéhistoria! Trevligt! Den här terminen har jag hittills fixat MVG i tre stycken 100-poängskurser, det är ganska imponerande tycker jag själv. Särskilt som jag måste ha betygen typ en månad före man normalt sett ska ha dem. Matten kommer jag bara få G i, men det är jag nöjd med. Jag menar, jag har inte bpluggat matte på nästan 15 år och ger mig på en c-kurs. Det är inte lätt. Men jag hoppas i alla fall att jag fixar det nu. Min femte kurs, Projektarbete, kommer jag att få betyg i lite senare, detta då jag helt enkelt inte har hunnit med den. Men det gör inte så mycket, jag har ändå fått ihop tillräckligt med betyg för att ha fullständig gymnasiekompetens. Jag är ärligt talat rätt nöjd med mig själv nu!Ännu ett MVG till samlingen då...

Jag måste ju erkänna att jag är mycket nöjd med dagen. Går en kurs som heter Fotografisk Bild B, en väldigt rolig kurs som jag lär mig mycket genom. Läraren är bra, han vet vad han pysslar med och han får oss elever att tänka till lite. Vi har haft en del uppgifter under terminen, vi har fått lösa dem på det sätt som vi själva har tyckt varit bäst. Vi har några uppgifter kvar att göra, men läraren sade idag att han är mycket nöjd med det jag har visat upp hittills, så han kommer att sätta MVG på mig! Trots att jag inte har visat upp allt ännu!

Att jag fick veta betyget redan nu beror på att jag behöver mitt betyg tidigare då jag har sökt högskola. Men jag måste säga att det känns himla skönt.

Här nedan tänkte jag visa några av de bilder jag har tagit under terminen. Den första uppgiften gick ut på att ta ett målat konstverk och sedan göra en remake där man använder sig själv som modell. Vi fick använda Photoshop för att få ihop det så bra som möjligt. Jag valde en tavla av en konstnär som heter Rene Magritte, jag lägger in både originalet och min remake så ni kan jämföra.

Original                                         Remake

Nästa uppgift gick ut på att ta självporträtt, tre stycken. Jag tycker inte om att vara med på foto, vilket gjorde att jag tyckte den uppgiften kändes svår. Jag menar, min remakt gjorde jag ju av en bild där man inte kan se mitt ansikte! Men jag löste också denne uppgift, vilket ni kan se här nedan.

En grav med mitt gamla efternamn, det är ju dött och
begravet för mig nu. I hörnet av gravstenen har jag
lagt en liten fickspegel där man kan ana
mig och kamerans objektiv.
Om detta foto sa läraren "genialsk idé"!


Min skugga, också taget på kyrkogården. Detta var en dag då
solen gärna gömde sig bakom molnen vilket ledde till att jag
fick skynda mig att knäppa när det vart lagom ljust.
Läraren gillade idén att fota skuggan
för att slippa synas så tydligt själv.


Mitt sista självporträtt och det enda där man ser lite mer av mig.
Jag använder en spegel som jag lutat mot sänggaveln och sedan fotar
jag min egen spegelbild.
Det läraren sa om denna bild är att den är cool med alla
trianglar som uppstår på olika ställen och att den har en känsla
som han uppskattar.

Ja, det var då några av terminens foton. Nästa utmaning är en EFIT (Ett Foto I Timmen), 24 timmar... blir lite jobbigt men det ska väl gå... har en idé om vilket tema jag ska hålla mig till... tänk vatten, karamellfärg, olika ljuskällor... Jaja, vi får väl se hur det blir! Jag är i alla fall glad idag!VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.