Prioritera - att välja vad man ska kämpa för eller emot

Djurvårdarna i Slottsskogen känner sig hotade efter att aktivister från Djurens Befrielsefront slagit till mot dem vid upprepade tillfällen. Visst ska man värna djuren, det tycker också jag, men man bör se var man kan göra bäst nytta. De djur som finns i Slottsskogen har det överlag rätt bra. Kanske inte när det är festivaler och sådant där, men då är det de som tillåter sådana saker i närheten av djurhägn som man ska diskutera med.

Samma aktivister som har förstört i Slottsskogen har nu gett sig på en restaurang i Majorna. En thairestaurang har alltså fått sina lokaler utsatta för skadegörelse. Varför? Jo, DBF säger att restaurangen serverar hajfenssoppa. Som väldigt många vet så utsätts hajar för mycket lidande och en svår död när fiskarna skär av dem fenorna till soppan. Problemet här är dock att det är kinesiska restauranger som brukar servera hajfenssoppa, inte thailändska. Det är två skilda matkulturer det handlar om. För övrigt så tror i alla fall jag att det är väldigt svårt att hitta någon restaurang som serverar äkta hajfenssoppa här i Sverige, det handlar om kyckling/höns istället. Namnet på soppan får dock leva kvar.

Dessa aktivister borde ta och lägga sin energi på annat istället, minska djurplågeriet vid halalslakt kan vara ett bra alternativ tycker jag.


Djurplågeri i Guds namn

Ska man våga tro att äcklet är fast?

Nu skriver tidningarna att Tynnereds-pedofilen är fast. Jag hoppas att det är sant. Att det verkligen är rätt person de har tagit. Enligt media så har mannen varit anhållen i sin utevaro under en tid, han är sedan tidigare känd av polisen. Då undrar ju jag varför de inte har gått ut med den informationen, att de vet vem han är och att de sökt honom? Nu har väldigt många boende i området gått omkring och varit oroliga och blängt ilsket på alla män de mött... Ingen har ju vetat vad som händer och sker.

Om de nu har tagit rätt man, vilket jag verkligen hoppas, så kanske folk kan börja slappna av lite igen. Vi här i området har tillräckligt mycket att oroa oss för, vi behöver inte en pedofil också. Det räcker med alla mopedidioter, bilbrännare och annat löst folk. Det jag har tänkt mycket på, är att många pedofiler börjar med att blotta sig för att sedan avancera. De första fysiska övergreppen behöver inte räknas som grova, men över tid blir de ofta det. Eftersom denne man redan har gått fysiskt tillväga så har jag oroat mig för vad nästa övergrepp ska resultera i. Usch! Om de har rätt man - lås in honom och släng bort nyckeln! Han har förbrukat sin rätt att vistas i det samhälle som åtminstone försöker vara någorlunda civiliserat.

Just det, när våra barn ser eller hör en moped numer så säger de "En mopedidiot! ...eller så är det Frank... [Vår underbare granne som kör moped men inte försöker köra på vare sig barn eller vuxna]"


Aftonbladet
Aftonbladet
DN
Expressen/GT
GP
SvD

Less

Jag är så himla less. Förbannad. Uppgiven. Förstår verkligen inte varför vissa människor inte kan inse att de också kan göra fel och sedan ta konsekvenserna. Varför skyller de ifrån sig? Varför ger de sig på folk som har en, mot för dem själva, avvikande åsikt? Varför kan de inte bara förstå att de förstör för många när de inte tänker ett steg längre?! Jaja, förhoppningsvis löser det sig, men än en gång har jag fått lära mig att det är oerhört dumt att tro gott om människor till en början.VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.