Idag blir det Liseberg!

Efter lunch packar vi ihop familjen och åker till Liseberg! Barnen längtar massor... och det gör jag med! Just nu är vädret rätt vackert, dock hoppas jag på en snabb regnskur så att i alla fall några avstår från att besöka nöjesparken idag... Det är ju roligare om det inte är milslånga köer... Men i vilket fall så kommer det att bli en toppendag för oss!

Trevligheter mitt i allt!

Trots alla hemskheter som händer i världen så hade vi en trevlig dag igår. Förmiddagen var lat och skön och lagom till middagstid fick vi besök av fina Johanna! Hon hade sytt varsin härlig tunika åt tjejerna, Sydney fyllde år för ett tag sedan så hon fick den som försenad födelsedagspresent och Sheena fyller år snart så hon fick den som för tidig födelsedagspresent! Båda ungarna vart jätteglada och det förstår jag, Johanna är verkligen duktig på att sy och hon väljer de underbaraste tyger!

Vi käkade middag ihop, baconlindad kycklinfilé fylld med färskost och örter, ris och en god sås. Till detta drack vi vin. Ja, inte barnen då förstås, de höll sig till saft (Sydney) och "Klocadelo" (Sheena). Vi pratade, skrattade och hade allmänt trevligt. Johanna fick natta Sydney också, läste "Mästerkatten i stövlar". Sedan fortsatte vi att snacka, det visade sig att Johanna är lika förtjust i böcker som jag är! Kul, sådana människor är inte vanliga tycker jag, de flesta brukar tycka att jag är konstig som gillar att läsa så mycket!

Gårdagen var alltså en mycket bra dag, även om tankarna, liksom idag, fanns hos Norge en hel massa. Oerhört tragiskt det som drabbat vårt grannland. Hoppas nu bara att Anders Behring Breivik kläcker ur sig varför han gjorde det och att han berättar om eventuella medhjälpare. Även om sorgen för alltid kommer att finnas hos norrmännen så kan det underlätta om de får veta varför det hände, då kanske de kan gå vidare utan den frågan i alla fall.


Sydney i sin fina tunikaSheenas fina tunika (hon ville inte ta på sig den nu, hon gillar
att springa omkring i bara trosor när det är så pass varmt som det är nu)Ett provocerande inlägg?

Gårdagens vidriga dåd i Norge utfördes inte av någon islamist. Det var en blond, norsk högerextremist. Mannen ifråga dödade minst 91 personer. Oerhört många. Antalet kan dock komma att stiga då många försökte simma från ungdomslägret på Utøya, flera av dessa saknas ännu och befaras ha drunknat. Nu svämmar Facebook och andra websidor över av folk som skriver saker i stil med "nå, vad säger ni nu då, det var inga islamister", "döm inte förrän ni vet", "det är oftast högerextrema som gör sådana här saker"... Men alltså, det är inte konstigt att människor i första hand gissar på att det är någon av alla islamistiska grupperingar som finns som ligger bakom. Det är ju oftast sådana som utför sådana här hemskheter.

När det gäller islamistisk terrorism skriver och säger många att det är ett fåtal individer som egentligen inte är muslimer som blir terrorister. Att de inte tolkar islam rätt. Men är det verkligen så? Jag menar, det finns väldigt, väldigt många islamister runt om i världen, tolkar alla dessa sin religion fel? Jag anser att risken är betydligt större för oss som inte är muslimer att ta fel. Koranen säger att det bara är muslimer som är värda något, om en muslim lever efter Koranen så är det alltså stor risk att han eller hon anser sig vara mer värd än andra. Har man den synen så ligger det inte långt bort att man lurar andra, icke-troende, för sin egen vinnings skull. Man har ju ändå rätt till det då man själv är mer värdefull eftersom man har den tro man har, typ. Jag har läst en del ur Koranen, inte hela, men det jag läst skrämmer mig. På samma sätt som delar av Bibeln skrämmer mig. Dock är min erfarenhet att kristna är betydligt mindre bokstavstrogna är muslimer överlag. Självklart finns det undantag.

Många som tar islam i försvar säger att det finns västerländska män som slår sina fruar. Visst gör det det, skillnaden är dock att vi faktiskt har lagar som står över religionen, lagar som talar om att det är fel. Kvinnor i väst har en större chans att klara sig undan män som slår, då det faktiskt finns hjälp att få. Även om det inte är lätt alla gånger.

De som tar islamisterna i försvar menar att man inte kan döma en hel religion enbart på dårarnas agerande, och visst, det kan man inte. Men med tanke på hur många dårar som faktiskt är muslimer så ligger det nära till hands att man som icke-muslim blir fördomsfull mot alla muslimer. Tyvärr. Det finns i mitt tycke många trevliga muslimer, det gör det absolut. Sådana som accepterar att Sverige inte är som deras ursprungliga land och förhoppningsvis aldrig kommer att bli det. Sådana som accepterar att våra kulturer ser olika ut och att de, som kommer hit för att få hjälp, faktiskt måste acceptera att svenskar lever på sitt sätt. Sådana muslimer har betydligt lättare att bli väl mottagna i Sverige, då de är medvetna och accepterande mot skillnaden mellan våra olika kulturer och religioner. Dessa blir tyvärr ofta kallade svikare av extremisterna, då de inte lever efter islams lagar. De som accepterar blir ofta "försvenskade" över tid, men är det så konstigt? Lever man i Sverige, accepterar det samhälle som finns här, umgås med svenskar, kommer in i samhället, lär sig språket, skaffar jobb och så vidare, då är det klart att man blir försvenskad. Är det något fel med det? Man lever ju ändå i Sverige. Om man sedan hoppar över det där med att fira jul må vara hänt, det får var och en välja själv, samma med andra sådana saker. Men man måste, som boende i Sverige, acceptera att vi har vår kultur här. För vi har en kultur här, oavsett vad vissa politiker hävdar. Vi har våra traditioner, vårt sätt att tänka, vårt sätt att vara... Självklart förändras också Sverige över tid, men vi ska inte bara ge upp det som är vi för att vara snälla mot andra. Då kommer det att sluta med att också vi kommer att tvingas tillbaka i tiden, till ett ökat kvinnoförtryck, till det patriarkala samhälle som vi i många år kämpat för att komma längre än.

Visst är jag rädd ibland idag. Vi har ett antal idioter boende i vårt område. Idioter som bränner bilar och annat. Idioter som kastar sten på oskyldiga fotografer. Idioter som hotar polis och räddningstjänst. De säger sig nämligen inte hysa någon respekt för vårt samhälle, de vill själva bestämma. Detta gör de genom att terrorisera omgivningen. De säger sig stå över våra lagar och regler, deras lagar och regler är nämligen viktigare. Varför? Vem är det som lär dem det? Det är ungdomar det handlar om. Ungdomar vars föräldrar inte lyfter fingret för att få dem att sluta. Föräldrar som låter sina barn gå ut på gatorna och kalla blonda småtjejer för horor, de är ju svenskar. Varför sätter inte föräldrarna stopp för sina barns framfart? Varför säger de ingenting för att få stopp på det hela? Hur det än är, så har föräldrarna oerhört stor makt i den kultur som jag nu skriver om, men ändå gör de inget för att stoppa det som sker. Det anser i alla fall jag är ett godkännande.

Vi i Sverige har blivit väldigt påverkade av islam, på ett negativt sätt i mitt tycke. Till exempel i förskolorna, där finns det muslimska familjer som kräver halalslaktat kött till sina barn. Halalslakt är djurplågeri, något som är förbjudet i Sverige, men ändå tillåts detta. Varför? Varför ska mina barn lära sig att man får plåga djur om man gör det i religionens namn? Att muslimer inte äter griskött må vara hänt, alla tycker inte om allt och det är ingen som plågas av detta. Men just det med halalslakt gör mig förbannad.

Som sagt, det finns många trevliga muslimer, det är jag den första att skriva under på. Men också dessa drabbas hårt av att så många beter sig oerhört illa. Jag vet med mig att om jag skulle måsta fly till ett annat land, ett land där jag skulle fortsätta mitt liv, då skulle jag försöka anpassa mig så gott jag kunde efter de regler som finns där. Visst, innanför hemmets väggar skulle jag säkert fortsätta vara svensk, jag skulle säkert fortsätta fira jul, ge barnen påskägg och liknande. Men skulle lagen där säga att jag som kvinna måste täcka mitt hår, då skulle jag göra det. Detta av respekt och tacksamhet till det land som tar emot mig. Samma sak, skulle lagen säga att män och kvinnor inte får simma tillsammans i offentliga simhallar, då skulle jag anpassa mig efter det. Jags kulle inte kräva att de ändrade sig efter mig. Dock skulle jag hysa ett hopp om att de skulle sluta vara så fixerade vid att män och kvinnor är av olika kön och därför inte kunna göra saker tillsammans, då jag anser att det är förlegat, vi är först och främst människor. Könet är oviktigt. Men jag skulle acceptera. Självklart skulle jag acceptera de lagar och regler som finns där jag är. Jag förväntar mig detsamma av människor som kommer hit.VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.