Barnen önskar God Jul

Barnen önskar god jul med sin favoritjullåt... Det låter sådär, måste jag säga... Men man kan inte klaga på deras engagemang!


"Vår juuuuuuuulskinka har rymt"
GOD JUL


Julafton imorgon

Imorgon är det då julafton. Jag hoppas att dagen blir så som vi vill ha den. Jag tror faktiskt att det kommer att bli ganska så bra. Det tråkigaste är såklart att varken Jonas eller mina föräldrar är här och delar dagen med oss, men jag förstår dem, de har sina egna liv. Och mina föräldrar var här alldeles nyligen.

För tillfället står julskinkan och bakas i ugnen, jag har tagit det årliga julbadet och resten av familjen är på Frölunda torg och handlar julklappar. Till mig, hihi! Senare idag ska vi dammsuga och så, jag ska fixa två sorters sill och koka ägg inför morgondagen. Salta biten ska kokas och de sista klapparna ska slåss in. De flesta är inslagna men Sydney ska få hjälpa till att slå in en åt Sheena och så har vi en klapp kvar att slå in till Sydney. Julgranen ska kläs ikväll, jag älskar verkligen att klä granen! Barnen får såklart hjälpa till. Vissa kulor får de dock inte hänga upp, sådana som jag har haft sedan jag var pytteliten. Och när barnen har lagt sig så kommer jag att gå och hänga om där det behövs, jag menar, ungarna hänger gärna tio kulor på samma gren så det kan se lite lustigt ut.

Jag gillar verkligen att hoppa!

Ridning idag, lektionen var riktigt kul! Vi hoppade och sådant är alltid uppskattat. Jag red i alla fall en pålle som heter Charlie, han är rätt stor och kraftig men när man får igång honom bra så är han hur skön som helst att sitta på. I alla fall, vi började med att trava över tre bommar som låg utlagda på 20-metersvolten, det gick bra. Sedan fick vi alla ställa oss på passande ställen innanför fyrkantsspåret och vänta på vår tur, vi red en och en. Först höger galopp över de tre bommarna, sedan rida snett igenom och hoppa ett hinder, landa i vänster galopp och vända upp på långsidan för att skutta över ännu ett hinder. Jättekul! Sedan lade ridläraren upp den sista bommen i solfjädersformationen så att också det vart ett litet hinder. Charlie och jag fick en massa beröm, jag kände själv att jag hittade en bra balans och att vi hoppade med fart och fläkt. Sedan höjde ridläraren de två sista hindren och vi fick alla i tur och ordning hoppa om. Dock utan solfjädern. Charlie galopperade på bra, men jag vart nog aningen passiv och glömde av att driva så vi fick ett stopp på första hindret. Jag tappade stigbygeln men ramlade i alla fall inte av. Det var bara att vända och driva bättre och över kom vi. Hur kul som helst! Fan vad jag är glad över att jag återupptog ridningen! Nästa termin ska jag våga mig på en Pay and Jump, jag tror att jag skulle fixa det rätt bra, jag känner ju själv att det bara är kul att hoppa, jag är inte rädd alls. Ja, förutom innan när jag ska upp på en pålle jag aldrig ens suttit på innan. Men Charlie hade jag ju ridit två gånger innan så det kändes ändå rätt ok.VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.