Begravning

Ja, igår begravdes min mormor. Vi var inte där, vilket vissa kanske ser som lite nonchalant, men ärligt talat så hade jag ingen lust att åka upp till Sundsvall för att vara med på hennes begravning. Jag hade ändå ingen kontakt med henne, och så är det ju faktiskt så att hon struntar totalt i om jag var där eller ej. De enda som kan bry sig är övriga släktingar och de flesta förstår nog att vi inte bara kan åka iväg hur som helst, vi har barn, skola och jobb att sköta om här, sådant går före. Sedan är det så att vissa släktingar är jag lika glad över att slippa träffa, sådana som är giriga, egoistiska och allmänt otrevliga. Synd bara att de finns i vår släkt. Men men, jag har valt bort dem, inte träffat dem på bra många år och förhoppningsvis så slipper jag träffa dem igen. Lider dock med andra släktingar, de som är trevliga, som måste dras med de otrevliga. Men nu kanske de slipper, nu när mormor är borta så finns det inte mycket som gör att de måste träffas i framtiden. Skönt det, för alla.

Sin släkt väljer man inte

Tyvärr så får man inte välja sin släkt. Hade jag fått välja så är det många som jag skulle ha valt bort, sådana som jag aldrig någonsin skulle velat ha att göra med. Människor som snyltar på andra, som är egoistiska, som utnyttjar allt och alla på alla sätt de kommer åt. Dessa människor skulle jag önska att jag slapp vara släkt med.
Tyvärr får man inte välja. Om man tänker ur dessa snyltande människors synvinkel så är nog detta tur, ingen, inte en enda, skulle välja att ha dem i sin släkt.

Men en sak är tur, man kan ändå välja bort sin släkt. Man behöver inte umgås, behöver inte ha någon som helst kontakt. Det är jag oerhört glad för, jag skulle aldrig, aldrig någonsin utsätta mina barn för dessa människor. Jag kan säga att på många sätt är det oerhört skönt att bo så pass långt ifrån släkten som vi ändå gör, även om det finns vissa jag saknar. Men jag tar hellre den saknaden än att leva mitt i alla intriger som ändå uppstår när släkt inte kommer överens. Visst, man ska inte säga att det bara är ens fel när två träter, men i vissa fall så är det vissa som lockar fram de sämre sidorna hos andra genom att hela tiden intrigera, förstöra, snylta och bete sig som egoistiska kräk.

De människor som beter sig på ett sådant dåligt sätt som jag beskrivit här ovan, de kommer nog aldrig att komma till insikt. Bättre att man väljer bort dem ur sitt liv så fort som det bara går. Släkt är inte mer värdefulla än andra bara för att man har blodsband till dem, blodsbandet har man ju inte valt. Se hellre till att välja vilka människor du vill ha i din närhet.

Sov gott mormor

Strax efter midnatt somnade min mormor in för alltid. Efter vad jag har fått återberättat för mig så fick hon lämna livet på ett fint sätt, omgiven av de flesta av sina barn, några barnbarn och några av deras anhöriga.
Det känns... konstigt. Nu är alla av den generationen borta, det finns inte längre någon kvar som kan berätta om vår släkt från förr. Mormor och jag har inte haft någon kontakt på många år, eller, vi har setts som hastigast när vi har varit upp till Sundsvall, hon har träffat våra underbara barn. Det känns bra i alla fall. Även om barnen inte kommer att minnas henne så finns det foton på att de har träffats. Det är bra, då blir det lättare att berätta för barnen om henne. För hur det än är, trots att jag har varit väldigt besviken på mormor under många år, så fanns det en tid då jag älskade henne, då hon var väldigt värdefull för mig. Om den tiden, om den mormor jag hade då, om henne vill jag berätta för Sydney och Sheena.VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.