Tävling


Jag tävlar om en pedagogisk träleksak från Smultronbyn Leksaker.
Delta hos Agnes du också!

Min favoritprodukt är dockskåpet.


Svenska B

Just det ja, jag glömde ju att skriva om att jag förra torsdagen höll ett muntligt framförande på kursen i svenska B. Och det gick bra!!! Jag som var så himla nervös innan. Det skulle vara ett argumenterande framförande, vi fick välja om vi ville hålla det inför hel klass, liten grupp eller bara inför läraren. Jag tänkte att det var lika bra att utmana mig själv och hålla det inför hela klassen. Bad dock om att få göra det först, annars skulle jag nog inte vågat göra det.
Som sagt, jag höll mitt framförande, visade på en del punkter som visar att "allmänläkaren" och "obducenten" inte vare sig mördat eller styckat Catrine da Costa. Då framförandet skulle vara max sju minuter så höll jag det kort, tog bara upp några få punkter, bl.a. tidsaspekten. Jag tror, och hoppas, att mina åhörare tyckte att det var intressant. Läraren tyckte att framförandet var bra, men vi diskuterade inte innehållet, det är inte det som betygssätts.
Vi var bara fyra stycken som höll våra framföranden, resten ville inte hålla det inför hela klassen. Jag har full förståelse för det, det är ju inte det roligaste som finns här i världen att stå där framme och prata... men det gick bra för oss alla fyra i alla fall, roligt!!!


Bra betyg!

Vi fick ju skriva hemtenta i filosofi A för ett tag sen. I tisdags fick vi veta hur vi lyckats... När Anders, vår lärare, sa "de som fått de högre betygen är de som har tänkt och förklarat hur de tänkt", då vart jag orolig och tänkte att jag kanske skulle få ett G. Jag hade bara skrivit ca 2½ sida, några andra hade skrivit 6-7 sidor och jag tänkte att de måste ju verkligen ha förklarat utförligt. Aja, vi fick gå utanför klassrummet och vänta ett tag, Anders hade individuella samtal med oss alla om betygen. När det var min tur gick jag in på darriga ben, tänkte mest att jag inte villa ha IG. Jag satte mig ner och Anders sa "det här är ett mycket starkt MVG, du har verkligen visat hur du kan tänka och att du har förståelse för det här". Min haka trillade ner till golvet och jag vart nästan stum. Men otroligt glad!!

Sen i onsdags hade vi prov i samhällskunskap B, på internationella relationer. Mycket FN och EU. Ett bra prov, första delen bestod i att förklara tio olika ord. Andra bestod av åtta frågor där man skulle förklara lite mer ingående. Man skulle välja fem av dem. Sen sista delen bestod av fyra frågor som man skulle svara på och analysera. Vi skulle svara på två av dessa frågor. En av dessa var att man skulle ställa en fråga som man tyckte saknades, och svara på den. Jag valde att göra det och frågade "vad tycker du är för- och nackdelar med en gemensam valuta, Euro?". Och så besvarade jag den.
Igår på samhällslektionen fick vi tillbaka vår prov, jag hade fått ett starkt VG. Jag hade missat på en fempoängsfråga, det kom jag på när jag gick ut från salen där vi skrev prov, men då var det ju försent för att gå in och ändra. Men jag är mycket nöjd ändå, ett VG som nästan är ett MVG, som han sa, det lockar till att göra ännu bättre ifrån mig längre fram!
VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.