Skola till hösten!!!

Idag fick jag det glädjande beskedet att jag har kommit in på alla kurser jag sökte på komvux till hösten, skönt det! Det är ju apkul att plugga nu ju, så det känns bra att ha fått hösten bekräftad också. Alltså, jag ska läsa filosofi b, naturkunskap b, religion b, rättskunskap, samhällskunskap c och svenska c. Naturkunskapen känns väl sisådär, men ett G ska jag väl lyckas få där också, i alla fall. Tog den för att den ser bra ut att ha på papper och för att den gav mer poäng än de flesta andra kurserna jag sökte. Nu ser jag verkligen fram emot hösten! I och för sig var jag mer eller mindre säker på att komma in redan innan, men alltid skönt att få det bekräftat. Hurra, jag får leka pluggo igen!!!


Skön lördag!

I lördags hade vi en skön dag, Jonas kompis Leif var här, vi busade med barnen, åt god mat och drack några öl. Så som en skön dag ska vara, helt enkelt! Båda tjejerna är rätt förtjusta i Leif, Sydney ville till och med att han skulle natta henne. Det fick han såklart.
Innan middag, nattning och öl så var vi ute med barnen, hade tagit med asfaltskritor, boll och Sydneys drake (hon fick den av oss när hon fyllde år). Både barnen och vi vuxna tyckte att det var roligt, Sheena var väl i och för sig inte så imponerad av draken, men kritorna och bollen var spännande tyckte hon. Vi andra gillade nog draken mest... Sydney var jätteduktig, hon fick upp den högst av alla! Att hon sedan lyckades trassla in den i ett träd känns som det kvittar, den kom ju ned i alla fall och det är ju det som är huvudsaken!


Sydney är på väg ut


Bor det en modell i den här lilla tjejen?


Ronaldo, nej jag menar Leif, leker med en boll


Sydney håller hårt i drakens snöre


Sydney kan få draken att flyga högt!!!


Sheena ska åka rutschkana


Sheena gungar


Nattning

Sedan Sheena fick sin nya säng så har vi haft lite problem med nattningarna, den här sängen kan hon ju rymma ur! Spjälsängen var bättre på det sättet, då visste man ju vart man hade henne. Men men, ska väl inte klaga alltför mycket, det var ju vårt eget val att låta henne få en ny säng nu. Mycket för att vi inte tycker att de ska ligga i spjälsäng alltför länge, det känns helt enkelt inte bra. Sedan är det ju en väldig fördel den dagen hon börjar sova utan blöja, blir hon kissnödig på natten så kan hon då komma upp och be oss om hjälp, eller till och med själv gå på toaletten. Sen tycker vissa att vi är knäppa som låter våra barn få fullstora sänger på en gång, men varken Jonas eller jag ser någon som helst mening med en växa-säng, det är något som hittats på bara för att barnfamiljer ska tro att det är något viktigt som de behöver, och som de lägger ut en massa pengar på. Nej, låt ungarna få riktiga sängar direkt efter spjälsängen, de kommer ändå att behöva en tids nog!
Men i alla fall, sedan hon fick den här sängen så har nattningarna kunnat ta en och en halv timme och mer ändå ibland. Nu börjar vi dock skönja en ljusning, de tre senaste kvällarna har det gått fort. Väldigt skönt, särskilt då Jonas jobbar kväll och jag ska natta båda barnen själv. Sydney har ju fått vänta, det är nog inte så kul för henne, men hon vill ju höra sin nattsaga såklart, innan hon somnar. Det är lite svårt att läsa för henne innan jag då nattat Sheena, då röjer hon runt och förstör grejer. Hon är en liten ångvält, vår lilla tjej. Men som sagt, de tre senaste kvällarna har det tagit max 35 minuter, ett stort framsteg! (För Jonas tog det 35 minuter, för mig har det tagit 15 och 20 minuter. Lite skryt.)
Nu sover hon i alla fall lugnt och tryggt, skönt det!


Sheena sover sött i sin stoooooora säng
VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.