Jag vet...

...jag har inte skrivit på ett tag. Har inte haft någon som helst lust, bara.
I torsdags gick barnen sista dagen för terminen på dagis, skönt för dem med sommarlov!!! Skönt för oss också, slippe masa sig upp på morgonen och knata iväg med dem... I alla fall, Sheena sket illa på fredagen, verkligen löst... så fortsatte det hela helgen och på måndagen bytte jag nog tio bajsblöjor med innehåll som var mer eller mindre flytande. Inte kul alls. Ungen åt och drack och var glad som vanligt. Pratade med BVC, de sa att det går någon magsjuka nu, som kan vara långvarig... bläh!!! Aja, på tisdagen vart hon bättre och igår bajsade hon inget alls. Idag har det blitt några blöjor, men de har varit rätt okej i alla fall. Men. Då har hon åkt på feber. Igår kändes hon varm på morgonen, inte så jättevarm, så jag tempade henne inte. Men hon vart varmare under dagen, och när hon började verka trött och hängig så tempade jag henne, 39,6. Jahapp, lagom roligt. Går inte att ge henne suppar heller, hon skiter ut dem direkt. Eller, det tar några minuter, men ut komemr de. De var lite roade av det när vi var in på sjukhus när hon hade RS-virus, de sa att det inte var så vanligt att barn gjorde på det sättet. Men Sheena är inte som andra, hon är bättre!!! Bättre än alla utom Sydney, de två är lika bra, såklart!!! Hon fick flytande istället, vilket inte heller är det lättaste, hon spottar, fräser, slåss och skriker, helst allt på samma gång. Men lite fick hon nog i sig, då febern gick ned.
Idag verkade hon pigg men kändes varm direkt på morgongen så jag tempade henne, 39,7. Stoppade in en supp - ut kom den! Med ett lass bajs... Febern har gått ner nu i alla fall, har inte tempat henne, men det känns. Just nu ligger hon i min säng och sover, lilltrollet... Hon sov länge inatt också, tror hon somnade vid åtta eller något och sedan kom hon upp vid halv nio, kvart i nio någon gång nu imorse... Skönt om de börjar ta lite sovmorgon, våra småhjärtan!!!
Jag hoppas verkligen att både barnen och Jonas och jag är/håller oss friska nu, mina föräldrar komemr ner på tisdag nästa vecka, då vill vi vara pigga. De stannar till på söndagen. Sedan kommer Jonas föräldrar ner på tisdagen veckan efter, stannar till på lördagen. Kul det ska bli att få träffa alla igen!!! Men då vill vi vara en frisk familj och så vill vi ha finväder!!! Kan någon ordna det???


Idioter i området

När barnen och jag var på väg hem från dagis såg jag två ungdomar som satt på en moped, de hade en lös hund springande efter sig. De gasade några meter, stannade till och kallade på hunden, gasade, stannade till och kallade på hunden igen. Jag ropade åt barnen att hålla sig nära mig, då det var en lös hund där. Som vanligt så vart de nyfikna och ville titta, och jag vart irriterad, snorungar på moppe ska inte ha med sig hund, varken kopplad eller ej. På en bänk i närheten satt några pensionärer, de tittade också på den lösa hunden som var av något slags kraftig ras, jag är lite dålig på raser, men den såg rätt biffig ut i alla fall. Sydney sa till mig att hundar inte får vara utan koppel, jag bekräftade hennes mening och tillade att de på moppen inte var smarta nog att förstå att man inte får ha hundar lösa på det där sättet. Pensionärerna hörde mig och höll med, de sa något i stil med "det är säkrast att ha barnen nära, man vet aldrig". Och ja, det håller jag ju helt med om, så jag sa åt idioterna på moppen att man inte får ha hundar lösa. De sa inget och jag sa det en gång till, lite högra, och tillade till pensionärerna "vissa verkar inte ha lärt sig att använda hjärnan till att tänka med". Då skrek killen "ser det ut som att hon [hunden] gör något eller?" "Nej," svarade jag, "men barnen kan springa fram till hunden och då kan den bita, vi vet inte om eran hund är uppfostrad över huvud taget. Ni får inte ha hunden lös på sådana här ställen, det finns skolor och förskolor i närheten och hundar ska vara kopplade här." En del andra mer eller mindre väl valda ord fick jag ur mig också, pensionärerna hejade på mig och när jag tog barnen och gick så hörde jag att de började säga åt tonåringarna att det minsann inte var någon körväg där, det är en gångväg. Tror knappast ynglen tar till sig det som sagts, men hoppas kan man ju alltid.
Jag HATAR alla idioter i vårt område!!! Önskar att de kunde samlas till en stor träff och sedan puckla på varandra så rejält så att vi skötsamma människor slapp dem!!! Men tyvärr, inget kommer att hända... de kommer att fortsätta bli omhändertagna med ömma händer av alla instanser som finns att tillgå, även i fortsättningen kommer det att framhållas att det är så syyyyynd om dem, de har det ju så svårt. mend et är inte synd om dem, inte det minsta. De har ett eget val och om de väljer fel, då är det upp till dem. Vi andra ska inte drabbas. Äh, samla alla idioter på en ö, skär av alla kommunikationer dit och se till att de inte kan bygga båtar eller något för att ta sig därifrån. Filma sedan, då har vi en bra dokusåpa avtt följa, det lär bli lite "Flugornas herre" över alltihop!!!


Stackars min fina Sydney...

Jag var iväg på ett möte med ett företag som ska coacha arbetslösa. Säkert bra, men jag vet redan vad jag vill med mitt liv och på ett ungefär hur jag ska ta mig dit. Men mycket bra att de finns i alla fall. Om inte annat så sysselsätter de några personer...
I alla fall, när jag var på väg hem därifrån ringde jag Jonas, tänkte be honom förbereda lunch åt oss. Då säger han att Sören ringt från dagis och sagt att Sydney ramlat och sagit hakan och att det borde ses om. Jösses, inte kul att höra något sådant!!! Jag satt redan på spårvagnen och Jonas var på väg till dagis. Väl på vår hållplats pratade Jonas och jag i telefon igen, då var han och Sydney utanför dagis. Jag mötte dem på vägen och så gick vi till BVC. Visst, man ska gå till VC, men de är så trevliga på vårt BVC så vi tänkte att vi i alla fall kunde fråga om de hade tid med oss där. På VC är de överlag rätt stressade... Vi fick hjälp, de tittade på hennes haka, skinnet hade spruckit, Sören hade tvättat rent och tejpat. De tyckte att det var bra tejpat så det enda de gjorde var att sätta dit några extra tejpar. Sydney var så duktig, sa inte ett pip utan kikade bara upp i taket när vi bad henne om det. Efteråt gick vi och köpte en glass, hon fick välja själv och valet föll på en Geisha. Har man varit duktig hos doktorn, då ska man få veta det tycker jag!
Sedan hem, käkade lunch och så... Jonas hade ju säkert behövt vila lite, han var väl mer eller mindre säker redan imorse på att det skulle bli övertid inatt, och det blir det. Men men, har man barn så händer sådant här. När Jonas åkte till jobbet gick jag och Sydney upp till dagis för att hämta Sheena, hon vart glad som alltid. Sedan vart jag lite förvånad, jag brukar inte få med mig tjejerna hem, nästan, men idag ville de gå på en gång. Jag tror Sydney tyckte det var lite jobbigt med hakan ändå, hjärtat mitt... Eller så var det så att hon skämdes, hon och tre kompisar hade tydligen hållt på och sprungit och busat när olyckan ar framme och hon halkade med sina strumpklädda fötter och trillade på hakan ned i golvet...
Här hemma har de busat en del, inte så farligt. Har varit en rätt bra eftermiddag och kväll. Jag passade på att ringa till försäkringsbolaget också, man ska ju göra det, utifall det skulle bli något vanprydande ärr eller om tänderna fått sig en smäll. Tror inte att något sådan kommer att ske, men ändå, bättre att ta det säkra före det osäkra. För sisådär 2½ år sedan trillade hon ju här hemma och slog hakan på samma sätt, svårt att se om det var det ärret som sprack upp eller om det är precis bredvid. Vi får se när det läkt ihop. Det gamla hade läkt väldigt fint i alla fall.
Jobbig dag för fina Sydney, men det är sådant som händer!
VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.