Ha!

Jag hade rätt, det vart strul med fejkstambytet... Hantverkarna kom och plingade på "vi är lite försenade p.g.a. sjukdomar, vi kommer till er lägenhet på onsdag. Vi kommer börja på onsdag och sen göra klart på torsdag". Jag talade om för dem att barnen SKA bada på torsdag kväll, det är Halloweendisco på dagis för Sydney och hon ska kunna gå dit ren och fräsch. Barnen lägger sig 19:00 så innan dess ska de bada. De skulla försöka ordan det, sa de... hoppas för deras skull att de gör det... Annars kommer jag värma vatten på spisen och hälla i badkaret... Och tro mig, jag kommer då tömma badkaret när vi är klara också. Har de sagt måndag-onsdag så får de stå för det, jag har planerat utifrån det nu.
Men det var ju lite positivt iaf, istället för tre dagars vatten- och avloppsstrul blir det "bara" två. Och båda dessa dagar är Sydney på dagis, det underlättar en hel del.


Funderar...

...på vart de satans hantverkarna håller hus!!! I onsdags 22:00 fick vi en lapp i brevlådan, hann ut i trapphuset och stoppade snubben som lagt den där och frågade om det verkligen kunde stämma det som stod. Jodå, det stämde. Vatten och avlopp ska vara avstängda 07:30-20:00 måndag, tisdag och onsdag. De håller nämligen på med fejkstambyten här. Visst, vi visste att de skulle göra det någon gång under hösten, men de har inte gått ut med datum, hur lång tid det ska ta och vilka störningar det innebär för oss som bor i lägenheterna. Och så kommer de och lägger en lapp i brevlådan 22:00!!! Det tror jag de gjorde bara för att de visste att folk skulle bli irriterade, de hoppades väl att irritationen skulle lägga sig till dagen efter, då man kunde ringa till dem och fråga vad sjutton de håller på med.
Iaf, idag körde jag upp ungarna tidigt, just för att Sydney skulle få hinna gå på toaletten, jag skulle kunna tvätta av Sheena och så. Jag som tänkt ge dem sovmorgon idag och imorgon, dagis är ju stängt dessa två dagar. Men näe, de hade kunnat få sova lite mer, för töntjävlagrishantverkarna har nämligen inte behagat dyka upp än!!! Tror inte de kommer göra det idag heller, de är säkert försenade och kommer börja några dagar senare istället, bara för att jävlas med oss boende.
Pratade med hyresvärden och frågade hur jag skulle göra när Sheena sover middag och Sydney behöver gå på toaletten, fick till svar att det var inte deras problem, men vi kunde ju använda toaletten i tvättstugan. Visst, den är ju verkligen fräsch... lampan brukar inte funka, det brukar inte finnas vare sig papper eller tvål... verkligen mysigt. Och ska jag lämna Sheena sovande ensam i lägenheten när Sydney behöver gå på toaletten??? Sydney som verkligen avskyr offentliga toaletter, hon har jättesvårt att slappna av och kissa på såna. Hon tycker att det luktar illa och så. Vilket jag har full förståelse för. Men det gör ju att det skulle ta lång tid. Och jag vill inte lämna Sheena ensam i lägenheten, tänk om hon vaknar och är alldeles ensam??? Eller ännu värre, hantverkartöntarna har ju nycklar till lägenheten, tänk om hon vaknar och de är här inne, hon skulle ju bli jätterädd!!! Näe, hyresvärden har verkligen inte tänkt på oss hyresgäster i det här läget.
Tyvärr finns det inte mycket att göra åt saken, pratade med Hyresgästföreningen och de sa att tyvärr är inte hyresvärden skyldig att ordna något i såna här lägen. Det enda man skulle kunna anmärka på var att vi fick tiden med lite för kort varsel, men det löser inget i det stora hela.
Jag tycker iaf att hyresvärden borde vara skyldig att ordna något för ssåna som oss, som inte har familjer nära. Jag menar, jag kan knappast ta med barnen hem till någon vän, de flesta jobbar ju, och sen ska ju töntarna hålla på tills efter barnens nattningstid.
Aja, onsdagen, då de enligt planen, ska in i vår lägenhet och ta loss toalettstolarna och så,. då ska Sheena och jag följa med upp till dagis, för då öppnar det igen. Alltid nåt. Men känns ju inte så kul att vara med en dag där p.g.a. att andra människor inte kan ta hänsyn och låta berörda boenden få veta saker i tid så att de får möjlighet att planera.

Ett irriterat inlägg idag, men så är det, jag är irriterad som fan!!!


Sheena dansar!

Vår lilla Sheena är en riktig liten bushöna... hon älskar att dansa, klättra, käka upp böcker, sno Sydneys leksaker, gömma sig under filtar och en massa annat... här kommer ett litet smakprov...


Sheena dansar
VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG!

Namn: Carola Paro

Mer om mig: Mamma till Sydney och Sheena, gift med en underbar man, student, hästtokig, student, bokmal, ordknarkare, hemmakock, hemmabagare och hobbyfotograf.